Verbindt mensen en idee├źn

Positieve Gezondheid zelf toepassen

Cursusdata
do. 1 oktober 2020
14.00 tot 16.00
do. 8 oktober 2020
14.00 tot 16.00
do. 22 oktober 2020
14.00 tot 16.00
Locatie Leonard Springerlaan 3, Groningen, Zaal de Zwaan (tot 25 personen)
Type & beschikbaarheid Cursus - 7 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Organisaties,Overig,Buurtinitiatief

Over de Cursus

Positieve Gezondheid leert ons dealen met wat op ons pad komt, vanuit inspiratie. Niet fysieke gezondheid staat centraal, maar veerkracht en zingeving. Het gaat over kwaliteit van leven: erbij horen, betekenisvolle dingen doen, vervullende keuzes kunnen maken. Vanuit Positieve Gezondheid kijk je naar wat belangrijk is voor jou en voor mensen met wie je werkt. Het leert je ook hoe je die elementen kunt versterken. Met deze benadering ontwikkel je innerlijke kracht. In de training maak je op een praktische manier kennis met Positieve Gezondheid. Je krijgt inzicht in de breedte van de benadering en in de uitvoering ervan. Hoe pas je het toe in je eigen werk? Wat zijn de valkuilen? Vraagt het om individuele coaching of zijn groepsactiviteiten passend te maken? Je krijgt inspiratie voor hoe jouw organisatie kan werken met Positieve Gezondheid. Als je met mensen werkt groei je in je vermogen tot respectvolle, positieve en krachtgerichte contacten. Voor jezelf kan de aanpak richting geven als je toe bent aan een kleine of grotere verandering.

Extra informatie

Bij MJD kun je gratis parkeren.Graag aanbellen bij de slagboom. De regels van de RIVM worden aangehouden

Over de trainer

Nynke van der Hoek begeleidt sinds 1998 sociale professionals, vrijwilligers en organisaties in veranderingsprocessen. Vaak zijn dit mensen die vanuit een sterke persoonlijke betrokkenheid werken, zoals ervaringsdeskundigen. Ze is andragoog (pedagogiek richting de ontwikkeling van volwassenen) en heeft haar achtergrond in de vrouwenhulpverlening en het sociaal cultureel werk. Ze geeft individuele begeleiding en training aan mensen die met mensen werken, gericht op betere zelfzorg, empowerment en veerkracht. Momenteel werkt ze aan de implementatie van Positieve Gezondheid bij centrum EdanZ.

Website http://www.energetischebegeleiding.nl
De cursussen en workshops kunnen online of op locatie plaatsvinden met in acht neming van de RIVM richtlijnen.

Deze cursus kost normaliter €40,00 per persoon. Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.