Verbindt mensen en idee├źn

Signaleren en aanpakken van kindermishandeling

Cursusdata
vr. 13 december 2019 11.00 tot 12.30
Locatie MJD, Leonard Springerlaan 3, Groningen
Type & beschikbaarheid Workshop - 10 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan

Over de Workshop

Vooral in het signaleren bij kindermishandeling zijn vrijwilligers een belangrijke schakel. Herken jij het volgende? Je maakt je zorgen over een kind dat bijvoorbeeld erg druk is, veel blauwe plekken heeft, schichtig reageert op jouw hand op haar schouder of iets vertelt over zijn nare thuissituatie. Maar vanuit je rol als vrijwilliger weet je vaak niet wat je moet doen. Toch kun jij veel betekenen!

Tijdens deze workshop krijg je informatie en handvatten over datgene wat jij kunt doen als vrijwilliger in dit soort situaties zodat een kind zo snel mogelijk geholpen kan worden.

Over de trainer

Ik heet Huup Reuver en ben aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling voor de gemeente Groningen en GGD Groningen. Als aandachtsfunctionaris ben ik de centrale persoon als het gaat om signaleren en aanpakken van vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling. Ik ondersteun de medewerkers, faciliteer, meld, coördineer de aanpak, implementeert de meldcode, houdt het onderwerp op de agenda, help, denk mee, ben de spin in het web en de luis in de pels.

Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.