Verbindt mensen en idee├źn

Wet- en regelgeving in de zorg

Cursusdata
wo. 2 oktober 2019 14.00 tot 16.30
Locatie MJD, Leonard Springerlaan 3, Groningen
Type & beschikbaarheid Workshop - 3 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan

Over de Workshop

Wil je op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving in de zorg. Deze workshop is interessant voor vrijwilligers die veel te maken krijgen met vragen over de zorg. Je krijgt informatie over de verschillende wetten en regelingen in de zorg, zoals de Wet langdurige zorg, de Wet maatschappelijke ondersteuning en participatiewet. Ook zal er in de workshop aandacht zijn voor het persoonsgebonden budget. Je krijgt informatie over de ondersteuningsmogelijkheden die er zijn en je hoort hoe je mensen het beste kunt verwijzen en naar wie. Ook vragen als ‘waar kan zorg worden aangevraagd’, bij welke instanties moet je zijn voor wat? Verder zijn alle vragen welkom en zullen worden beantwoord.

Over de trainer

De workshop wordt verzorgd door Trudy Roffel cliëntondersteuner bij MEE Groningen. Zij werkt al jaren in de zorg voor mensen met een beperking. Ze is goed op de hoogte van de wet- en regelgeving in de zorg en geeft regelmatig training en voorlichting aan professionals, vrijwilligers en cliënten. Ze heeft een juridische achtergrond en is goed op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

Website http://www.meegroningen.nl
Deze cursus kost normaliter €34,00 per persoon. Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.