Verbindt mensen en idee├źn

Workshop: hoe maak ik een lichtplan?

Cursusdata
za. 28 maart 2020 09.30 tot 16.00
Locatie VRIJDAG, Noorderbuitensingel 11 groningen
Type & beschikbaarheid Workshop - 5 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Overig,Buurtinitiatief

Over de Workshop

Met mooi licht kun je een voorstelling, optreden of evenement naar een hoger niveau tillen. Maar hoe? Deze workshop is voor vrijwilligers die meer over theaterlicht willen weten. Onder leiding van een scenograaf ga je aan de slag. Je leert hoe je een lichtplan maakt, hoe je de lampen gebruikt die doorgaans in het theater te vinden zijn, hoe je kleur in kan zetten om een bepaald effect te bereiken en hoe een lichtcomputer werkt. Ben jij vrijwillig actief als muzikant of theatermaker of heb je vanuit je vrijwilligerswerk hiermee te maken? Na deze workshop beschik jij over een goede basis om helder te communiceren met en over licht.

Over de trainer

Workshopleider is Renske Vera de Kam. Renske is master in scenography met als specialisatie multimedia en licht. Ze is inmiddels al twintig jaar werkzaam in het theater als technicus, lichtontwerper, scenograaf en zelfstandig theatermaker/beeldend kunstenaar. Ze werkte o.a. voor festival Noorderzon, de Puddingfabriek, Jonge Harten Festival, Noord Nederlands Toneel en vele andere culturele evenementen en organisaties in de theatersector.

Website bijvrijdag.nl/advies
Deze cursus kost normaliter €45,00 per persoon. Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.