Verbindt mensen en idee├źn

Zet muziek onder je smartphone video

Cursusdata
wo. 9 oktober 2019 09.30 tot 10.30
Locatie MJD, Leonard Springerlaan 3, Groningen
Type & beschikbaarheid Workshop - 5 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan

Over de Workshop

Maak je wel eens video’s op je smartphone? Dan wil je vast graag weten hoe je daar muziek onder zet. In deze workshop leggen we dat uit. We vertellen op welke sites je gratis muziek kunt vinden. Hoe je de muziek kiest die bij jouw video past, hoe je deze downloadt en importeert en ten slotte in je video integreert.

Extra informatie

Meenemen naar de training: smartphone, oortjes, powerbank of selfiestick (optioneel).

Over de trainer

Marieke Verdijk: Sinds 2006 maak ik als freelance Camerajournalist (Camjo-)films voor verschillende organisaties, films over mensen. Van de research, opnames en interviews tot en met de montage. Ook geef ik video workshops. Mijn stijl zou ik omschrijven als inhoudelijk, betrokken en helder.
De film-items die ik maak worden vaak ingezet op internet. Je kunt denken aan voorlichtingsfilms, registraties van evenementen of korte interviews. Graag breng ik mensen, hun enthousiasme en passie in beeld. Organisaties waar ik voor film zijn onder andere de Dierenbescherming, Rijksuniversiteit Groningen en het dialysecentrum. Ook heb ik sinds mijn studie veel vrijwilligerswerk gedaan, bij bijvoorbeeld Culturele evenementen als Noorderzon en Oerol, het Rode Kruis en bij een jongerencentrum op IJsland. Dankzij mijn diverse achtergrond kan ik makkelijk schakelen tussen verschillende werkvelden en je helpen bij het bedenken van het juiste beeldverhaal.


Lottie Herfkens: Enthousiast, sociaal en met een hands-on-mentaliteit: allemaal omschrijvingen die op mij van toepassing zijn. Met meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van online communicatie en tien jaar op het gebied van social media weet ik als geen ander hoe je online content in kunt zetten voor persoonlijke doelstellingen of voor jouw organisatie. Werkervaring heb ik opgedaan bij verschillende organisaties, waaronder het Groninger Museum, Alzheimer Nederland, WNF en War Child. Daarnaast heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan, bij onder andere het Rode Kruis, de Voedselbank, Cinekid en als NT2-docent. Welke boodschap je ook onder de aandacht wilt brengen: ik help je mee die op de juiste manier te vertalen, naar het kanaal dat het beste bij jou past. Wat willen we de deelnemers meegeven: Het wordt steeds belangrijker om jezelf of je organisatie online goed in beeld te brengen. Video is hiervoor het meest geschikt. Uit onderzoek blijkt dat informatie van bewegende beelden het beste blijft hangen. Tegelijkertijd spreekt het een brede doelgroep aan. Door te leren hoe je een video maakt en hoe en waarvoor je die in kunt zetten, kun je daar in de toekomst binnen je organisatie snel en makkelijk op in spelen. 

Website http://www.videoprofs.nl
Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.