Verbindt mensen en ideeën

Vertellen, verzachten en versterken

Quiet Tilburg heeft de Nationale Vrijwilligersprijs gewonnen. Quiet is een landelijke organisatie die zich inzet voor mensen in armoedesituaties en is ook in Groningen actief. Quiet heeft drie doelstellingen: Vertellen, verzachten en versterken. Via diverse media vertellen ze het verhaal van de mensen die in stille armoede leven. Sponsors worden geworven om met diensten, producten of ‘verwennerijen’ het leven wat te verzachten en de mensen worden ondersteund bij het nemen van initiatieven om ze zo in hun kracht te zetten. Quiet wordt voor een groot deel draaiende gehouden door vrijwilligers die zelf tot de doelgroep behoren. De meesten zijn afhankelijk van de voedselbank  (zie de website)

De prijs

Er deden 114 organisaties mee en er waren uiteindelijk twaalf finalisten waaronder dus Quiet.nl. Zij kregen de prijs -6000 euro en 3000 voor het maken van een bedrijfsvideo- uit handen van Minister Hugo de Jong.
Onderstaand filmpje dat Quiet Tilburg naar de jury stuurde geeft een beeld van het enthousiasme waarmee ze de dingen oppakken.

Quiet Groningen

Quiet Groningen heeft een inloopplek aan de Oosterhamriklaan 7. Ze hopen in mei weer open te gaan, maar in de tussentijd zijn ze bij elkaar gekomen om met 1,5  afstand samen kaartjes te schrijven voor de leden. Hier lees je er meer over Quiet Groningen.

Delen of printen?

Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

Link050 is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-17.00 uur, vrijdag van 10.00-13.00 uur. Maandag- en vrijdagmiddag zijn we wel telefonisch bereikbaar. Het heeft onze voorkeur als je van tevoren een afspraak maakt.