Feestelijke opening Fix!

Met een knal en heel veel confetti ging Fix 5 juni van start. Marten Duit voorzitter van de gemeenteraadsfractie van Student en Stad kreeg de eer om tot drie te tellen waarna de ruimte van Link050  zich vulde met oranje snippers tot grote hilariteit van de 40 of 50 aanwezigen. Fix is een betere naam voor Maatschappelijke Dienst Tijd en dit zeiden niet alleen de jongeren die de laatste maanden bezig waren geweest dit project van en voor jongeren voor elkaar te krijgen (te fixen!). Fix wil jongeren aan moedigen en ondersteunen bij hun betrokkenheid bij de maatschappij door het doen van vrijwilligerswerk. (lees hier meer over Fix)

Marten Duit wees er in een korte toespraak op dat jongeren al heel veel vrijwilligerswerk doen. Hij noemde Oma’s soep, als zijn favoriete project. ( Een initiatief van een aantal studenten die samen met ouderen elke week soep maken en opeten.)

Proeftuin

Fix is een van de vele proeftuinen die in opdracht van het ministerie van VWS is gestart. Het uiteindelijk doel is iedere jongere de mogelijkheid te geven om via maatschappelijke projecten en activiteiten bij te dragen aan een sterke en betrokken samenleving. In Groningen werken Link050 (MJD), WeHelpen, Jimmy’s en Healthcoins samen, maar het zijn de vrijwilligers van FIX zelf die het meeste werk hebben gedaan. Carine Bloemhof, wethouder Arbeidsmarktbeleid, was ook aanwezig. Zij vindt het belangrijk dat jongeren zich inzetten als vrijwilliger en is echt blij met deze proeftuin in Groningen. “Iedereen wil van betekenis zijn en bijdragen aan verbinding met anderen.” De aanwezige Fixers, zo’n 15 jongeren, zeiden allemaal ongeveer hetzelfde als Carine en waarschijnlijk waren ze het ook eens met haar laatste woorden: ”Hou het vooral leuk en gezellig.” De Fixers wisten hoe ze het leuk moesten maken want de middag eindigde met een hapje en een drankje en live-muziek onder andere verzorgd door zangeres èn Fixer Danique.