Vrienden gezocht!

 

City Central is een centrale ontmoetingsplek waar internationals, vooral buitenlandse studenten, betrokken worden bij het bruisende Groningen – en vice versa. De missie is alle bewoners van Groningen met de stad te verbinden zodat iedereen een local wordt.  City Central vecht tijdens de lockdown tegen sociale isolatie en heeft daarvoor twee programma’s: Welcome friend and Welcome Walks.

Welcome Friend

Vrienden maken en je thuis voelen in het buitenland kan onder de beste omstandigheden al een uitdaging zijn, maar de coronamaatregelen maken dit nog veel lastiger. Bij Welcome Friend worden nieuwe bewoners van Groningen gelinkt aan een Engelssprekende vrijwilliger. Dit kan een Nederlander of een internationale bewoner van de stad zijn. De vrijwilliger helpt de nieuwe bewoner zich welkom te voelen in de stad en probeert alle vragen die ze hebben te beantwoorden gedurende de eerste zes maanden. In overeenstemming met de coronamaatregelen kan de vrijwilliger met de nieuwe bewoner zowel buiten ontmoeten op 1,5 meter afstand als af en toe bellen en online contact houden om eventuele vragen te beantwoorden via app of videochat.

Welcome Walks

Internationals die nieuw zijn in de stad kunnen zich ook meer thuis gaan voelen door hun eigen wijk beter te leren kennen. Daarom organiseert City Central Welcome Walks.
In de gratis gidsen, die je kan downloaden op citycentral.nl, zoomen we in op de wijken van Groningen. Hierin vind je bijvoorbeeld waar je naar de dokter kan of met je afval heen moet, maar ook leuke plekken en initiatieven waar nieuwe bewoners een steentje kunnen bijdragen aan de wijk. De routes voor Helpman, de Oosterpoort, Selwerd en Paddepoel zijn al te vinden op citycentral.nl. Gidsen van meer wijken van Groningen komen binnenkort online. Je kunt ook altijd langskomen bij de City Central shop aan De Akerkhof 2 en een geprinte versie meenemen! Voor de vrijwilliger die meeloopt ook leuk om zijn eigen stad beter te leren kennen en bovendien praat het lopend makkelijker.

Wil je je opgeven als vrijwilliger voor een van de bovengenoemde programma’s? Kijk voor meer informatie op www.mylocalfriend.nl/contact of stuur een email naar hello@mylocalfriend.nl.

foto: @City Central / Hanneke Laaning