Wehelpen.nl Voor Hulp

Steeds meer mensen weten wehelpen.nl, de website waar vraag en aanbod bij elkaar komen, te vinden. Kort geleden kwam bij link050 een vraag binnen van drie verzorgingstehuizen. ,,Zou het mogelijk zijn een oproep te doen om kaartjes te sturen naar onze bewoners die soms al tijden saai alleen op hun kamer zitten en wel wat opgevrolijkt mogen worden.

Kaartje

Dus bij deze: schrijf iets liefs, leuks of interessants, vertel een verhaaltje, of maak een tekening (en laat je kinderen tekenen) en stuur het naar een verzorgingstehuis (adressen staan onderaan het artikel) en laat zo weten dat we aan elkaar denken en we meeleven met deze mensen die praktisch opgesloten zitten. De oproep zal ook via WeHelpen uitgezet worden.

Viooltje

Het zal niet bij deze kaartjes blijven want het geval wil dat link050 vorige week opgebeld werd door Ikea, met een ‘hulpvraag’: ,,Wij hebben ongeveer 400 potjes met kunst viooltjes over; kunnen jullie daar iets mee?” Op de wat bijzondere vraag waarom Ikea zoveel viooltjes bestelt als de winkel dicht is, legt verkoopmedewerker Taco Meems uit dat die viooltjes misschien wel een jaar geleden waren ingekocht. Wie dacht toen nog aan zoiets vreemds als een lockdown? En u snapt het al: binnenkort zullen bewoners van verschillende verpleegtehuizen verblijd worden met een kaartje èn een potje met drie altijd-bloeiende-viooltjes.

Taco die behalve verkoopmedewerker ook social embassador is, gaat de viooltjes zelf afleveren bij de diverse instellingen. Hij legt uit dat het meubelwarenhuis altijd het beste voor heeft met klanten uit het verzorgingsgebied en dat ze normaal elk jaar ‘iets’ doen voor een sportclub of vereniging, maar omdat dat nu vanwege corona niet kan en ze met die viooltjes in hun maag zitten is dit een oplossing waar iedereen blij van wordt.

Nu de oproep: wil jij een kaartje sturen?

Bewoners van diverse locaties van Welzinn mogen op dit moment geen bezoekers ontvangen of meedoen aan activiteiten op de locaties in verband met corona. Om deze mensen een beetje afleiding te geven en op te vrolijken zou het leuk zijn als ze een kaartje of een briefje ontvangen. Doe jij mee? Je kan het kaartje of briefje sturen naar: De Es, Beukenlaan 156, 9741 HM Groningen. De Brink, Helper Brink 59, 9722 EK Groningen. De Dilgt , Dilgtweg 3, 9751 ND Haren. De Burcht, Van der Duyn van Maasdamweg 250, 9602 VT Hoogezand .

Er zijn vast meer verzorgings- en verpleeghuizen of soortgelijke instanties waar mensen heel blij worden als een kaartje of mooie tekeningen of een gezellige brief ontvangen. Laat het ons weten!

Digitaal platform

Wehelpen.nl is onderdeel van link050 en een digitaal platform voor het bieden, vragen en organiseren van gratis hulp. Hulp nodig bij een klus? Of wil je een klus doen voor een ander? Kijk op onze website groningen.wehelpen.nl. Voor meer informatie groningen@wehelpen.nl, telefonisch spreekuur maandag 9.00 tot 12.00 uur, woensdag 13.00 tot 17.00 uur, vrijdag 9.00-12.00 uur op nummer 050-5878458.

tekst: Jeanet Verveer

foto: Taco Meems