Verbindt mensen en ideeën

Vrijwilligerswerk voor mensen met een niet-Nederlandse afkomst

De meeste vreemdelingen mogen vrijwilligerswerk doen in Nederland. Alleen personen die een eerste procedure voor een verblijfsvergunning regulier afwachten, en geen asielzoeker zijn, mogen geen vrijwilligerswerk doen. Alle andere vreemdelingen die rechtmatig in Nederland verblijven in de zin van artikel 8 van de Vreemdelingenwet 2000 mogen wel vrijwilligerswerk doen.

Er zijn twee belangrijke kanttekeningen bij deze algemene uitspraak te plaatsen: Bij vreemdelingen die geen asielzoeker zijn maakt het niet uit of zij betaald of onbetaald werk willen gaan doen. Zij moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen. Ook wanneer zij legaal in Nederland zijn, bijvoorbeeld omdat zij geen visa nodig hebben bij een verblijf korter dan 90 dagen, of omdat zij binnengekomen zijn op een toeristenvisa, mogen zij niet zomaar vrijwilligerswerk gaan doen.

Meer informatie hier over kan je terugvinden op de website van het NOV (Platform Vrijwillige Inzet)Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

Link050 is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-17.00 uur, vrijdag van 10.00-13.00 uur. Maandag- en vrijdagmiddag zijn we wel telefonisch bereikbaar. Het heeft onze voorkeur als je van tevoren een afspraak maakt.