Link050

Projectmedewerker

Nationale vereniging de Zonnebloem • vacature nr. 10264

Interessant of leuk aan deze vacature

Je kunt bij de Zonnebloem ervaring op doen met vrijwilligerswerk dat past bij jouw kwaliteiten en vaardigheden. In overleg is veel mogelijk, maar het vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem is flexibel en niet tijdgebonden.

Taken en werkzaamheden

De Zonnebloem heeft projectvrijwilligers nodig. Als vrijwilliger kun je je op allerlei manieren inzetten: dagjes uit organiseren, mensen thuis opzoeken, aansluiten bij het lokale bestuur of gewoon iemand begeleiden bij een dagje uit. Ruimte voor jouw eigen ideeën is er ook. Kortom: er is altijd wel een vorm van vrijwilligerswerk die bij jou past!
Wat verwachten wij van een vrijwilliger?
Enthousiasme en betrokkenheid! In welke vorm je dat enthousiasme laat zien, bepaal je zelf. We stemmen jouw taken als vrijwilliger af op jouw interesses en talenten. En op de tijd die jij beschikbaar hebt.

Als afdelingsvrijwilliger ben je nauw betrokken bij een kwetsbare doelgroep. Dat vraagt om goede begeleiding. Om je hierin te ondersteunen bieden we gratis cursussen en workshops aan, op een tijd en plaats die jou uitkomt. Daarnaast kom je op leuke nieuwe plekken en verruimt het je blik op de wereld om je heen.

Als je bezoekwerk gaat doen, dan ga je bij mensen langs die door hun fysieke beperking of ziekte weinig buiten de deur komen. Het gaat bij dit huisbezoek vooral om een goed gesprek, aandacht voor elkaar. Je kunt uiteraard ook een eindje gaan wandelen of samen iets leuks ondernemen. Na de eerste ontmoeting kijken we of het contact soepel verloopt en of je bij elkaar past. Vaak word je ook op basis van een gezamenlijke hobby of interesse aan elkaar gekoppeld.

Als bezoekvrijwilliger ga je een middagje winkelen, een bezoek aan een dierenpark of samen naar het theater. Je kunt als vrijwilliger de vele activiteiten en evenementen van de Zonnebloem begeleiden. Het duwen van een rolstoel kan al voldoende zijn. Uiteraard kun je ook meehelpen met de voorbereiding van de activiteiten.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Enthousiasme en betrokkenheid.
  • Affiniteit met de doelgroep.
  • Luisterend oor.
  • Positiviteit.

Extra informatie

Elke Zonnebloemafdeling heeft een bestuur. De bestuursleden houden zich bezig met het afdelingsbeleid en de organisatie van bezoekwerk en activiteiten. Ze zijn daarnaast het aanspreekpunt voor de afdelingsvrijwilligers en houden hen op de hoogte van nieuwtjes en verenigingsinformatie. Misschien heb je vanuit jouw beroep of achtergrond wel specifieke kennis of vaardigheden die je als bestuursvrijwilliger kunt inzetten.
Projectvrijwilliger worden?
Je kunt dan contact opnemen met Cedric van den Berg, districtshoofd van de Zonnebloem in Groningen en Drenthe.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen ongevallenverzekering, scholing, onkostenvergoeding, reiskosten
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 2 uur, maximaal 2 uur
Werktijden zelf in te delen? Nee
Locatie Geen vaste locatie

Informatie over de organisatie

Nationale vereniging de Zonnebloem
Zorgvlietstraat 491
4834 NH Breda
Website: http://www.zonnebloem.nl

Print