Verbindt mensen en idee├źn

Laatste kans: Rondleiders gezocht voor de World Press Photo Exhibition 2021

NonFiction Photo | Vacature nr. 10277

Spoedvacature

Taken en werkzaamheden

Van 12 november tot en met 5 december ben je volgens rooster aanwezig bij de tentoonstelling, waar je groepen en bezoekers rondleidt langs de World Press Photo tentoonstelling. Groepen melden zich van te voren aan. Dit kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs betreffen of studenten van het MBO, HBO of WO. Ook bezoekers kunnen zich groepsgewijs aanmelden voor een rondleiding.
Daarnaast geef je gratis rondleidingen aan bezoekers die hier belangstelling voor hebben. Je stelt je hierin actief op, dat wil zeggen dat je rondloopt en met bezoekers in gesprek gaat of vanuit de huiskamer mensen informeert over de mogelijkheden.
Je bent verantwoordelijk voor het opvangen van de groepen en het laten invullen van het publieksonderzoek.

Belangrijke data: er zijn 3 trainingsbijeenkomsten op 20 oktober, 3 en 10 november.
De eerste algemene informatiebijeenkomst is op 6 oktober oktober. Er vindt een informele en informatieve bijeenkomst plaats, inclusief diner, op 14 oktober, deze avond wordt voorafgegaan door een promotiedag. De eindevaluatie plus borrel vindt plaats op 9 december. Alle bijeenkomsten zijn 's avonds en vinden grotendeels plaats in onze Studio in De Biotoop in Haren. 

De 3 bovengenoemde trainingen en de eerste informatiebijeenkomst zijn in principe verplicht.

Minimale opleidingsniveau: havo/vwo

Vaardigheden en kwaliteiten

 • Interesse in kunst en cultuur en (optioneel) fotografie. Goede en makkelijke spreker bij een zeer gevarieerd publiek. Je maakt makkelijk contact en weet mensen door je wijze van vertellen te boeien. Gastvrij en open.
 • Je bent in staat om zelfstandig en in je eigen tijd, de aangeboden informatie over de foto’s je eigen te maken en deze informatie vervolgens op boeiende wijze en interactief over te brengen aan je publiek.  

Interessant of leuk aan deze vacature

We besteden veel aandacht aan de voorbereiding, workshops en bijeenkomsten. Naast alle kennis over de foto's en het runnen van een tentoonstelling, is het gewoon super gezellig om mee te doen: je ontmoet nieuwe mensen, bekijkt fantastische foto's en je sluit alles af met een vrijwilligersborrel. En wie weet welke fotograaf of 'industry professional' je bij ons tegen het lijf loopt!
Verdere voordelen;

 • Enthousiaste en dynamische organisatie die oog heeft voor haar vrijwilligers.
 • De kans deel uit de maken van een ideologisch initiatief en een gezellig vrijwilligersteam.
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en relevante werkervaring op te doen.
 • De mogelijkheid om (bekende) fotografen te ontmoeten en te netwerken met partner-organisaties en fotografen.
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan het trainingsprogramma voor educatievrijwilligers om rondleidingen van de tentoonstelling te geven.
 • Een kijkje achter de schermen bij een belangrijk cultureel evenement.
 • Gratis toegang (indien voldoende plek) tot alle evenementen van NFP, inclusief de VIP opening, rondleidingen en lezingen.
 • Een aanbevelingsbrief namens stichting NFP (bij voltooiing van het trainingsprogramma).
 • Een uitnodiging voor de bedankborrel voor alle vrijwilligers in december.
 • De mogelijkheid om gratis deel te nemen aan het cursusaanbod van Ontwikkellink https://www.link050.nl/ontwikkellink/

Extra informatie

Alles is onder voorbehoud van de coronamaatregelen die eventeel tegen die tijd nog zullen gelden. Als extra optie voor de scholen bieden we binnen ons educatiepakket een "rondeliding" aan op scholen, waarbij de vrijwilliger in de les mbv de door ons ontwikkelden lesbrieven, toelichjting geeft op een aantal foto's.

We verwachten dat je ten minste voor 6 shifts beschikbaar bent in de periode van 12 november tot en met 5 december. Een shift duurt ruim 4 uur , 's ochtends vanaf 9.30 uur, 's middags vanaf 13.45 uur of 's avonds (op donderdag en vrijdag) vanaf 17.45 uur. Daarnaast verwachten we (naar kunnen en beschikbaarheid) van alle deelnemende vrijwilligers dat je tenminste 1 dagdeel meehelpt bij de de opbouw (8 t/ 11 november) en/of afbouw (5 en 6 december) van de tentoonstelling en dat je op gezette tijden meehelpt met promotietaken (verspreiden van posters/flyers en berichten delen via social media).

Wil je er bij zijn? Stuur een mail met je aanmelding vóór 6 oktober naar Ewa Pradzynska via vrijwilligers@nonfictionphoto.nl

Vrijwilligerswerk
WA-verzekering, ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract
Korte klus
minimaal 8 uur, maximaal 16 uur
Nee
Synagoge Groningen

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Ewa Pradzynska
vrijwilligers@nonfictionphoto.nl
Mobiel: 0618612474

Informatie over de organisatie

NonFiction Photo
Kerklaan 30
9751 NN Haren
Website: http://nonfictionphoto.nl/

Doelstelling organisatie

NonFiction Photo presenteert in Groningen tentoonstellingen zoals de Zilveren Camera, de World Press Photo Exhibition en Digital Storytelling Contest. Deze tentoonstellingen bestaan uit het beste werk... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Daarnaast produceert de stichting zelf tentoonstellingen, met beeldverhalen uit het Noorden, bedoeld om door het Noorden te reizen. Deze tentoonstellingen combineren 'visual storytelling' met 'solutio... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht