Verbindt mensen en idee├źn

Nederlandse gesprekspartners voor internationals

My Local Friend | Vacature nr. 10724

Taken en werkzaamheden

My Local Friend koppelt mensen een-op-een: een vrijwilliger (die goed Nederlands spreekt) met een international (die graag Nederlands wil oefenen). Vervolgens spreken ze samen regelmatig af, op eigen initiatief. Je kan bijvoorbeeld met je international over de markt lopen, een museum bezoeken, of een kopje koffie drinken in een café of gewoon thuis. Het gaat niet om taalles, maar om een praatje maken. De organisatie is altijd bereikbaar voor vragen en ondersteuning.

Vaardigheden en kwaliteiten

Lijkt het je leuk om een international te helpen met Nederlands oefenen, en zich meer thuis te voelen in de stad? Is je Nederlands in orde en heb je tijd om regelmatig (ongeveer één keer per week of twee weken) af te spreken? Meld je dan aan om een Local Friend te worden!

Interessant of leuk aan deze vacature

Als vrijwilliger bij My Local Friend leer je mensen uit andere landen kennen en help je mensen om zich meer thuis te voelen in Groningen. Als je het leuk vindt om een praatje te maken, en met mensen of taal te werken, dan is My Local Friend misschien iets voor jou!

Extra informatie

My Local Friend biedt informele hulp aan anderstaligen die beter Nederlands willen leren spreken. Zij zijn afkomstig uit alle werelddelen en wonen om verschillende redenen in Nederland, bijvoorbeeld voor hun werk of studie. Sommigen spreken al redelijk goed Nederlands, anderen nog maar een klein beetje. Wel moet iedere nieuwe Groninger in staat zijn een eenvoudig gesprek te voeren, want het punt van My Local Friend is het oefenen van Nederlands door middel van gesprekken. Eén ding hebben de nieuwe Groningers in ieder geval gemeen: ze willen graag in contact komen met mensen die al lang in Nederland wonen en met wie ze de kans krijgen om eens rustig Nederlands te praten en te oefenen.

Lees meer op www.mylocalfriend.nl,
of stuur een email naar hallo@mylocalfriend.nl

Vrijwilligerswerk, Thuiswerk mogelijk
Voor onbepaalde tijd
minimaal 1 uur, maximaal 5 uur
Ja
Flexibel

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Eva Magnuskova
hallo@mylocalfriend.nl
Mobiel: 0643624959

Informatie over de organisatie

My Local Friend
Akerkhof 2
9711 JB Groningen
Website: http://www.mylocalfriend.nl

Doelstelling organisatie

Lokale bewoners koppelen aan de internationale bewoners van de stad om hun Nederlands te verbeteren.

Belangrijkste activiteiten

Taalondersteuning. My Local Friend is opgericht omdat Groningen veel nieuwe, veelal internationale, bewoners krijgt. Dat vinden we super! Maar we willen ook dat nieuwe bewoners goed kunnen integreren,... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht