Verbindt mensen en idee├źn

Noodhulpteamlid

Rode Kruis | Vacature nr. 11028

Spoedvacature

Taken en werkzaamheden

Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.
Het Noodhulpteam treedt op bij grootschalige ongevallen en rampen en werkt samen met ambulancepersoneel en andere medische professionals. Je werkt in georganiseerd verband en wordt hierbij aangestuurd door een teamleider. Samen met andere teamleden zorg je voor het inrichten van de opvanglocatie, het opvangen van lichtgewonde slachtoffers en je voert eerste hulp handelingen uit. Je bent ook verantwoordelijk voor het signaleren en doorverwijzen van letsels en/of aandoeningen waarvoor verpleegkundigen of andere medische professionals geraadpleegd moeten worden.

Minimale opleidingsniveau: mbo

Vaardigheden en kwaliteiten

 • Je onderschrijft onze grondbeginselen, hebt een hulpverlenende instelling en een representatieve uitstraling.
 • Je bent bereid een training te volgen en mee te draaien in de eerste hulpverlening bij grotere evenementen, om goed geoefend te blijven.
 • Je bent stressbestendig en beschikt over incasseringsvermogen.
 • Jij bent iemand die direct in actie komt als er iets gebeurt en niet bang om verantwoordelijkheid te nemen.
 • Je kunt goed luisteren en reageren op behoeften van slachtoffers.
 • Je bent een echte teamspeler, flexibel en sterk in communiceren.
 • Je kunt zowel zelfstandig als onder aansturing werken.
 • Je bent in staat om binnen gegeven kaders zelfstandig beslissingen te nemen over de uitvoering van je taken.
 • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau en krijgt bij voorkeur van je werkgever de ruimte om direct je werkplek te verlaten bij een oproep.
 • Je bent mobiel bereikbaar, bereid een pager te dragen en hierdoor inzetbaar binnen 15 minuten.
 • Je bent fysiek in staat om alle taken uit te voeren.

Interessant of leuk aan deze vacature

Als Noodhulpteamlid verricht je zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk. Het Rode Kruis zorgt voor de training. Tijdens het uitvoeren van je taak ben je via het Rode Kruis verzekerd en je krijgt volop mogelijkheden om je deskundigheid te vergroten en je talenten te ontwikkelen.

Extra informatie

Neem voor meer informatie contact op met Frans Mooi via fmooi@rodekruis.nl of via 06-22275809. Wil je solliciteren? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar helpdeskgroningen@rodekruis.nl
Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl en www.rodekruis.tv of volg ons op Facebook (Facebook.com/rodekruis) en Twitter (Twitter.com/rodekruis).

Vrijwilligerswerk
scholing, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten
Voor onbepaalde tijd
Nee
Groningen

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

helpdeskgroningen@rodekruis.nl
0505751999

Informatie over de organisatie

Rode Kruis
Atoomweg 2b
9743 AK Groningen
Website: https://www.rodekruis.nl/groningen/

Doelstelling organisatie

Het Rode Kruis is een wereldwijde hulpverleningsorganisatie waarvan de werking in zeven basisbeginselen (menselijkheid, neutraliteit, onpartijdigheid, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en uni... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Onze visie gaat ervan uit dat het merendeel van onze hulpverlening door vrijwilligers wordt verleend. De centrale drijfveer hierbij is hun betrokkenheid bij de medemens, hun gevoel van menslievendheid... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht