Verbindt mensen en idee├źn

Medewerker Juridische dienstverlening

Slachtofferhulp Nederland | Vacature nr. 11618

Taken en werkzaamheden

Als medewerker Juridische dienstverlening help je slachtoffers op te komen voor hun recht. Je informeert het slachtoffer over zijn rol in het strafproces en ondersteunt hem hierin. 

Wat ga je doen? Slachtoffers die hun schade willen verhalen op de verdachte, moeten zich ‘voegen’ in het strafproces. Ze moeten daarvoor formulieren van het Openbaar Ministerie invullen en aangeven wat hun materiele en immateriële schade is. Geen alledaagse kost voor de meeste slachtoffers en daar kunnen ze dan ook zeker wel wat hulp bij gebruiken. Als slachtoffers het willen, ga je ook met ze mee naar de zitting en kun je als gemachtigde optreden bij de rechtszaak.

Minimale opleidingsniveau: hbo/wo

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Je bent 18 jaar of ouder. 
  • Je hebt minimaal op HBO-denkniveau.
  • Je bent nauwkeurig.
  • Je hebt affiniteit met juridische dienstverlening.
  • Je bent zelfstandig en communicatief vaardig.
  • Je hebt een open leerhouding.
  • Je bent 8 tot 12 uur per week beschikbaar.

Interessant of leuk aan deze vacature

Wij bieden jou een basistraining van meerdere dagen voordat je bij ons aan het werk gaat. Daarin ontwikkel je gesprekstechnieken. Je leert hoe mensen kunnen reageren op een ingrijpende gebeurtenis en wat hun behoeftes dan zijn. je leert hoe het Nederlangse Rechtssysteem in elkaar zit, welke juridische procedures er zijn en welke rechten het slachtoffer heeft. 


Na de basistraining ga je aan de slag. Je wordt onderdeel van een team, waar je elke twee maanden mee samenkomt voor een intervisie. In het begin begeleid je teamleider of een ervaren vrijwilliger je bij je werk, na een poosje ga je zelfstandig aan het werk. Wij bieden voortdurend vervolgtrainingen waarin je meer kunt leren over onderwerpen als ‘Verkeer’ en ‘Hulpverlening aan kinderen’.

Extra informatie

Ben je op zoek naar uitdagend en veelzijdig vrijwilligerswerk? Heb je affiniteit met juridische dienstverlening, ben je secuur en beschik je over administratieve vaardigheden? Neem dan contact met ons op. 

Vrijwilligerswerk
WA-verzekering, ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten
Voor onbepaalde tijd
minimaal 8 uur
Ja
ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond
Groningen, Beilen, Leeuwarden

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Cobi Wedema-Dob
c.wedema@slachtofferhulp.nl
0640786362

Informatie over de organisatie

Slachtofferhulp Nederland
Schweitzerlaan 6
9728 NP Groningen
Website: http://www.slachtofferhulp.nl

Doelstelling organisatie

Slachtofferhulp Nederland helpt burgers bij het vinden van herstel en recht nadat zij slachtoffer zijn geworden van een misdrijf, verkeersongeval of calamiteit. Met dienstverlening op maat en als krac... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Onze vrijwilligers werken in diverse teams:- Actieve Benadering (het eerste telefonische contact)- Algemene Dienstverlening (psychosociale en praktische ondersteuning)- Juridische Dienstverlening (j... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht