Verbindt mensen en idee├źn

Medewerker Algemene Dienstverlening

Slachtofferhulp Nederland | Vacature nr. 11619

Taken en werkzaamheden

Als vrijwilliger bij Algemene Dienstverlening ga je op bezoek bij mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Je praat met ze over hun angsten en emoties, maar je helpt ze ook bij het invullen van formulieren en (eenvoudige) juridische vragen.

Wat ga je doen? Mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt, hebben soms even een klein zetje nodig om hun leven weer op te pakken. Ze kunnen lichamelijke, financiële, juridische, psychische en sociale klachten hebben door wat hen overkomen is. Jij kunt het verschil voor ze maken, zodat ze na een poosje weer verder kunnen met hun leven. Als slachtoffers heel complexe (juridische) problemen hebben, verwijs je ze door naar je collega’s van de juridische dienstverlening of naar een andere instantie.

Minimale opleidingsniveau: mbo

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Je bent 18 jaar of ouder. 
  • Je functioneert minimaal op MBO-niveau.
  • Je bent stressbestendig.
  • Je bent oprecht geïnteresseerd in anderen.
  • Je bent communicatief vaardig.
  • Je hebt een open leerhouding.
  • Je bent 8 tot 12 uur per week beschikbaar en bereid om 24/7 dienst te draaien.

Interessant of leuk aan deze vacature

Wij bieden jou een basistraining van meerdere dagen voordat je bij ons aan het werk gaat. Daarin ontwikkel je gesprekstechnieken. Je leert hoe mensen kunnen reageren op een ingrijpende gebeurtenis en wat hun behoeftes dan zijn. Je leert hoe het Nederlandse Rechtssysteem in elkaar zit, welke juridische procedures er zijn en welke rechten het slachtoffer heeft.


Na de basistraining ga je aan de slag. Je wordt onderdeel van een team, waar je elke twee maanden mee samenkomt voor een intervisie. In het begin begeleid je teamleider of een ervaren vrijwilliger je bij je werk, na een poosje ga je zelfstandig aan het werk. Wij bieden voortdurend vervolgtrainingen waarin je meer kunt leren over onderwerpen als ‘Verkeer’ en ‘Hulpverlening aan kinderen’. 

Extra informatie

Ben je op zoek naar uitdagend en veelzijdig vrijwilligerswerk? Ben je sensitief en sociaal en beschik je over een zekere mate van stressbestendigheid? Neem dan contact met ons op. 

Vrijwilligerswerk, Thuiswerk mogelijk
WA-verzekering, ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten
Voor onbepaalde tijd
minimaal 8 uur
Ja
ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond
Groningen, Beilen, Leeuwarden

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Cobi Wedema-Dob
c.wedema@slachtofferhulp.nl
0640786362

Informatie over de organisatie

Slachtofferhulp Nederland
Schweitzerlaan 6
9728 NP Groningen
Website: http://www.slachtofferhulp.nl

Doelstelling organisatie

Slachtofferhulp Nederland helpt burgers bij het vinden van herstel en recht nadat zij slachtoffer zijn geworden van een misdrijf, verkeersongeval of calamiteit. Met dienstverlening op maat en als krac... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Onze vrijwilligers werken in diverse teams:- Actieve Benadering (het eerste telefonische contact)- Algemene Dienstverlening (psychosociale en praktische ondersteuning)- Juridische Dienstverlening (j... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht