Verbindt mensen en idee├źn

Medewerker Aanmelding

Slachtofferhulp Nederland | Vacature nr. 11620

Taken en werkzaamheden

Als vrijwilliger bij Aanmelding leg jij het eerste contact met mensen die net iets akeligs meegemaakt hebben. Ze zijn het slachtoffer geworden van een misdrijf, calamiteit of verkeersongeluk en hebben misschien ondersteuning nodig.

Wat ga je doen? In het telefoongesprek ga je na welke behoefte aan ondersteuning het slachtoffer heeft en informeer je over de mogelijkheden die wij bieden. Vaak kunnen slachtoffers daarna weer op weg, maar soms hebben ze meer hulp nodig. Aan jou de taak in te schatten wat wij voor het slachtoffer kunnen betekenen. Eventueel verwijs je het slachtoffer door naar een andere instantie.

Minimale opleidingsniveau: mbo

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Je bent 18 jaar of ouder. 
  • Je functioneert minimaal op MBO-niveau.
  • Je kunt goed luisteren en problemen analyseren.
  • Je bent flexibel en resultaatgericht.
  • Je bent 8 uur per week beschikbaar.

Interessant of leuk aan deze vacature

Wij bieden jou een basistraining van meerdere dagen voordat je bij ons aan het werk gaat. Daarin ontwikkel je gesprekstechnieken. Je leert hoe mensen kunnen reageren op een ingrijpende gebeurtenis en wat hun behoeftes dan zijn. Je leert hoe het Nederlandse Rechtssysteem in elkaar zit, welke juridische procedures er zijn en welke rechten het slachtoffer heeft.


Na de basistraining ga je aan de slag. Je wordt onderdeel van een team, waar je elke twee maanden mee samenkomt voor een intervisie. In het begin begeleid je teamleider of een ervaren vrijwilliger je bij je werk, na een poosje ga je zelfstandig aan het werk. Wij bieden voortdurend vervolgtrainingen waarin je meer kunt leren over onderwerpen als ‘Verkeer’ en ‘Hulpverlening aan kinderen’.

Extra informatie

Je werkt op een kantoor bij jou in de buurt. Je draait diensten van minimaal 4 uur.

Vrijwilligerswerk
WA-verzekering, ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten
Voor onbepaalde tijd
minimaal 8 uur
Ja
ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond
Groningen

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Cobi Wedema-Dob
c.wedema@slachtofferhulp.nl
0640786362

Informatie over de organisatie

Slachtofferhulp Nederland
Schweitzerlaan 6
9728 NP Groningen
Website: http://www.slachtofferhulp.nl

Doelstelling organisatie

Slachtofferhulp Nederland helpt burgers bij het vinden van herstel en recht nadat zij slachtoffer zijn geworden van een misdrijf, verkeersongeval of calamiteit. Met dienstverlening op maat en als krac... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Onze vrijwilligers werken in diverse teams:- Actieve Benadering (het eerste telefonische contact)- Algemene Dienstverlening (psychosociale en praktische ondersteuning)- Juridische Dienstverlening (j... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht