Verbindt mensen en idee├źn

Baliemedewerker Simplon Hostel voor het weekend

Simplon Hostel door WerkPro | Vacature nr. 12174

Taken en werkzaamheden

Het Simplon Hostel is op zoek naar baliemedewerkers voor zowel de dag- als de avonddiensten in het weekend.

De dagdienst is van 8.00 tot 16.00 en tijdens deze dienst ben je onder meer verantwoordelijk voor het uitchecken en inchecken van gasten, informatievoorziening, verwerken van mails en reserveringen, verkoop van horecaproducten als ook het aansturen en meehelpen bij de schoonmaak.
In de avond ben je verantwoordelijk voor het inchecken van gasten, het geven van informatie, het aannemen van reserveringen en de verkoop van een aantal horecaproducten zoals koffie, fris en licht alcoholische drankjes. De vrijwilligersvergoeding is iets hoger dan gebruikelijk omdat we meer zelfstandigheid vragen dan gebruikelijk is bij WerkPro. Het is namelijk de bedoeling dat je na een korte inwerkperiode ook zelfstandig kunt werken  en collega's kunt aansturen.

Het is een leuke internationale werkplek, waar je je ervaring kunt ophalen en uitbreiden in hotel, horeca en dienstverlening.

 • Gasten toegang verschaffen en informatie geven.
 • Het aannemen van reserveringen.
 • In- en uitchecken van gasten.
 • Verrichten van administratieve werkzaamheden.
 • Kassawerkzaamheden.
 • Schoonmaakwerk.

Vaardigheden en kwaliteiten

Je bemenst de hotelreceptie van het Simplon Hostel aan het Boterdiep. We kunnen ook vrijwilligerswerk aanbieden op andere (horeca) plekken van Werkpro die in het weekend open zijn.  
Je wordt kort ingewerkt; we hopen dat je ervaring hebt met boekingssystemen en/of handig bent met dit soort systemen of dit snel zult oppikken. 
Het is wel fijn wanneer je minimaal 1 vreemde taal spreekt (het liefst Engels, maar er wordt ook veel Duits gesproken)

 • We werken je snel in.
 • Het is fijn als je ons boekingssysteem snel kunt begrijpen om er in te kunnen werken.
 • Je moet stevig in je schoenen staan en tegelijkertijd klantvriendelijk zijn.
 • Je bent beschikbaar in het weekend. 
 • Je weet wat dit soort werk nodig heeft.
 • Je hebt ervaring die je ook snel weer regulier aan het werk zal brengen.
 • Ons vrijwilligerswerk is vooral een "korte hotelwezen opfriscursus" in een welzijnsorganisatie waar op de doordeweekse dagen de mens in een achterstandssituatie centraal staat. We verwachten dat je snel weer regulier werk zult hebben gevonden. 
 • Je bent zelf uitdrukkelijk niet aangewezen op een aangepaste werkplek; je weet wat het werk nodig heeft en kunt dit aan.
 • Wanneer je in staat bent om mensen te begeleiden en je wil dit wel meer gaan doen moet je dit snel aangeven zodat we een aanbod kunnen zoeken wat daarbij past. 
 • Je bent representatief, gastgericht en je vindt het leuk onze gasten van dienst te zijn. 
 • We verwachten van deze vrijwilliger veel zelfstandigheid en een behoorlijk nivo. Je word daarom kort ingewerkt, en dat is voldoende zo hopen we, want we zoeken iemand die snel is staat is om werkprocessen met gasten en boekingen af te wikkelen.

Interessant of leuk aan deze vacature

Het is een internationaal gerichte werkomgeving waar je ervaring kunt opdoen in het hotelwezen, de horeca en de dienstverlening. De werksfeer is ongedwongen. 
WerkPro is een brede werk/leer organisatie met veel projecten die ook in de weekenden open zijn. 

 • Je begrijpt op basis van eerdere werkervaring in gastvrijheid snel wat het werk inhoudt en bent snel ingewerkt in het receptiewerk.
 • Je bent minimaal 22 jaar en je krijgt van ons de maximale vrijwilligersvergoeding die de belastingdienst toestaat. Deze is op dit moment voor 22 plussers 5 euro per uur; dat is veel meer dan onze gebruikelijke vrijwilligersvergoeding, en deze vergoeding geldt ook alleen voor de weekenddiensten. 

Extra informatie

Na een kort telefoongesprek over wie je bent en wat je zoekt op 0610389908 kun je mij je CV sturen op h.sybesma@werkpro.nl. Ik organiseer een kennismaking voor jou op de werkplek. Pas na een wederzijdse kennismaking maken we afspraken op de werkplek over de werkplek; je legt jezelf dus niet vast tot het moment dat je er een goed gevoel over hebt. 

Vrijwilligerswerk
WA-verzekering, ongevallenverzekering, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten, vrijwilligersvergoeding
Voor onbepaalde tijd
minimaal 8 uur, maximaal 24 uur
Nee
ma di wo do vr za zo
ochtend
middag
avond
Simplon Hostel

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Dhr. Herman Sybesma
h.sybesma@werkpro.nl
0503175200

Informatie over de organisatie

Simplon Hostel door WerkPro
Boterdiep 73-2
9712 LL Groningen
Website: https://www.simplonhostel.nl/

Doelstelling organisatie

Hotel Simplon -via een sfeervolle binnenplaats/ terras- verbonden met bierbrouwerij en restaurant De Prael.Simplon is een hotel voor mensen met een kleine beurs, en dat zijn vooral vaak jongeren. ... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Dit project biedt je in een gezellige sfeer de kans allround horeca-ervaring op te doen; van brouwerij en keuken tot en met bediening, receptiewerk en schoonmaak.Werkpro heeft 15 (werk)projecten in ... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht