Link050

Opruimcoach

Spoed
WerkPro Welzijn • vacature nr. 12660

Taken en werkzaamheden

Wie teveel spullen in huis heeft, kan het overzicht kwijtraken en de behoefte hebben om ruimte te maken. Maar hoe pak je dit aan? Een vrijwillige opruimcoach van WerkPro gaat samen met de bewoner aan de slag met het opruimen, uitzoeken en ordenen van spullen. Net zolang totdat men weer trots is op de woonomgeving. De ondersteuning voor de bewoner is gratis, men heeft geen indicatie nodig en is bedoeld voor gemotiveerde bewoners met een smalle beurs. Houd jij van opruimen en inwoners van Groningen hierbij ondersteunen?

We kijken ernaar uit je te ontmoeten en samen een positieve impact te hebben op de levens van inwoners van Groningen. Je kunt je interesse kenbaar maken via het emailadres opruimcoach@werkpro.nl

Vaardigheden en kwaliteiten

We zoeken een opruimcoach om bewoners te begeleiden bij het organiseren en opruimen van hun leefruimte. Als opruimcoach ben je:

  • Sociaal en respectvol
  • Een goede luisteraar
  • Flexibel en creatief
  • In staat om de eindregie bij de cliënt te laten
  • Zelfstandig en betrouwbaar
  • Goed in het omgaan met (mogelijke) weerstanden
  • Beschikbaar voor langere trajecten (meestal 6-12 maanden)

Ervaring is een plus, maar niet vereist. Als je empathisch en toegewijd bent, nodigen we je uit om te reageren en deel uit te maken van het opruimcoachteam!

     

Interessant of leuk aan deze vacature

De afgelopen tien jaar ondersteunen we, inwoners van de gemeente Groningen, die door verschillende redenen te maken hebben met een huis dat (relatief) vol staat met huisraad waar de bewoner, door de hoeveelheid en/of het missen van praktische opruimplekken, niet meer van kan genieten. Vaak is de bewoner het overzicht kwijt geraakt.
Als vrijwillige Opruimcoach ga je samen aan de slag met de bewoner. Het doel is om de woonomgeving van de bewoner, samen weer zo te krijgen dat de bewoner zich weer "thuis" voelt. Je werkt nauw samen met de bewoner, maakt samen plannen, lacht samen, zoekt samen spullen uit, creëert samen handige opruimplekken etc. Het bijzondere van een Opruimopdracht is dat je terecht komt in het leven van de bewoner en kennis maakt met alle aspecten van zijn/haar/hen leven. 

Als vrijwilliger maak je onderdeel uit van het vrijwillige Opruimcoach team. Je werkt zelfstandig met de bewoner in zijn of haar thuissituatie. Als startende Opruimcoach word je wat meer begeleid door de coördinator. Ook neem je deel aan de intervisie bijeenkomsten en kun je gratis workshops en trainingen volgen via ontwikkellink www.link050.nl/ontwikkellink
Wij bieden een vrijwilligersovereenkomst, een kleine vergoeding, vrijwilligersverzekering via de gemeente en ondersteuning door de mede opruimcoaches en betrokken beroepskracht. Je komt terecht in een organisatie waar ruimte is voor eigen inbreng en voor gezelligheid. 

Extra informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marja Wolthuizen via opruimcoach@werkpro.nl

Meer info: https://www.werkpro.nl/opruimcoach/

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk, Participatiebaan
Voorzieningen WA-verzekering, scholing, vrijwilligerscontract, vrijwilligersvergoeding, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 2 uur, maximaal 16 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie In de Stad Groningen ga je in de verschillende wijken op huisbezoek

Informatie over de organisatie

WerkPro Welzijn
Zilverlaan 2
9743 RK Groningen
Website: http://www.werkpro.nl

Print