Verbindt mensen en idee├źn

Voorleesvrijwilliger

Humanitas | Vacature nr. 12689

Taken en werkzaamheden

Hou je van lezen en taal? Wil je kinderen helpen met hun taalontwikkeling? Maak dan één keer in de week een uurtje vrij om gezellig met een kind te lezen.
Onze voorleesvrijwilligers zijn in de hele stad actief. Je geeft zelf aan in welke wijken je wilt voorlezen en welke leeftijd jouw voorkeur heeft. 
Voorlezen: Als voorleesvrijwilliger help je jonge kinderen (3-7 jaar) spelenderwijs met hun taalontwikkeling en laat je hen kennis maken met het plezier in lezen. Door voor te lezen, te praten over het verhaal en over hun eigen belevenissen en spelletjes te doen. De ouders zijn aanwezig tijdens het voorleesuurtje en je betrekt hen er zoveel mogelijk bij.
Samen Lezen: Kinderen die zelf kunnen lezen hebben soms moeite om daadwerkelijk te begrijpen wat ze lezen. Hun woordenschat is te klein of ze hebben te weinig algemene kennis.
Bij Samen Lezen help je kinderen van 7 –12 jaar met begrijpend lezen. Je doet dat op een ongedwongen manier door om beurten te lezen, te praten over het verhaal en over de wereld om hen heen of taalspelletjes te doen.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Affiniteit hebben met kinderen, lezen en taal.
  • 1 tot 2 uur per week beschikbaar zijn, gedurende tenminste een jaar.
  • Meestal is dit vrijwilligerswerk doordeweeks na 14.00 uur.

Interessant of leuk aan deze vacature

Je helpt op een speelse, ontspannen manier de taalachterstand van kinderen te verkleinen en je vergroot daarmee hun toekomstkansen. Humanitas bied je trainingen, thema avonden en ondersteuning op maat door een vrijwillig coördinator.

Extra informatie

Aanvragen voor voorleesvrijwilligers komen het hele jaar door binnen, we zijn dan ook altijd op zoek naar vrijwilligers!

Vrijwilligerswerk
WA-verzekering, scholing, onkostenvergoeding
Voor onbepaalde tijd
minimaal 1 uur, maximaal 2 uur
Ja
Bij het voorleeskind thuis, je geeft zelf aan in welke wijk(en) je actief wilt zijn.

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Jeichien Martens
j.martens@humanitas.nl
0503136000
Mobiel: 0613123294

Informatie over de organisatie

Humanitas
Akerkhof ZZ 22
9711 JB Groningen
Website: http://www.humanitas.nl/groningen

Doelstelling organisatie

Humanitas afdeling Groningen Stad biedt diensten op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Vrijwilligers vormen de kern van deze activiteiten. Ons doel is dat iedereen volwaardig kan deelnemen aan de ... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Humanitas biedt activiteiten op de volgende vlakken:Contact en steunOpvoeden en opgroeienMantelzorgondersteuningMaatschappelijke begeleiding van vluchtelingenOmgaan met verliesGeldz... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht