Verbindt mensen en idee├źn

Leiding diverse speltakken M/V

Scouting Nienoord | Vacature nr. 12695

Taken en werkzaamheden

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtig, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om in de gemeente Westerkwartier betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren?
Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. Iedere speltak heeft zijn eigen programma, gebaseerd op de spelvisie van Scouting Nederland. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Bij de oudere speltakken speelt respect en samenwerken een centrale rol en de oudste speltakken worden begeleid in het zelfstandig organiseren van activiteiten.
De leiding van de verschillende speltakken stelt niet alleen het programma op, maar begeleidt en ondersteunt de jongens en meiden ook in hun persoonlijke ontwikkeling. Om de kwaliteit van het programma te kunnen behouden en om meer kinderen uit het Westerkwartier kennis te laten maken met Scouting zijn we op zoek naar extra leiding.
Als leiding bedenk je samen met je medeleiding elke week een leuk programma voor een gemengde groep van 15 tot 30 kinderen.
De leeftijd van de groepen voor deze vacature varieert van 5 tot 7 jaar (Bevers), 7 tot 11 jaar (Welpen) of 11 tot 15 jaar (Scouts). Daarnaast organiseer je meerdere kampen in het scoutingjaar.

Vaardigheden en kwaliteiten

 • Je hebt affiniteit met het werken met kinderen.
 • Je bent enthousiast en kunt dit overbrengen op de kinderen.
 • Je bent in staat om samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor de activiteiten en de kinderen.
 • Je bent in staat om samen met de medeleiding een leuk programma op te stellen voor de kinderen en kampen voor te bereiden.

Belangrijk:

 • Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland.
 • Je bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en ook zelf hierin verder te leren.
 • Je bent op zaterdag beschikbaar van 9.30 uur tot 12.30 uur (Bevers, Welpen) of van 15.00 uur tot 18.30.
 • Ervaring met scouting is niet nodig; bereid zijn om trainingen te volgen zodat je de doelgroep goed kunt leiden, is voldoende.

Interessant of leuk aan deze vacature

 • We bieden een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen en jongeren.
 • Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers.
 • Het opdoen van veel nieuwe contacten.
 • De mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen.
 • De mogelijkheid deel te nemen aan trainingen, kampen en vele andere leuke regionale activiteiten.

Extra informatie

Scouting Nienoord biedt iedere week ontzettend veel leuke en spannende activiteiten. Precies die activiteiten die passen bij de verschillende leeftijdsgroepen, waar ze plezier in hebben, interesse voor tonen en graag willen doen. Alles draait om uitdaging, plezier en persoonlijke ontwikkeling.
Voor meer informatie of om je aan te melden, kun je contact opnemen met René Tamminga, Groepsvoorzitter via info@scoutingnienoord.com
Zie ook eens onze website: www.scoutingnienoord.com

Vrijwilligerswerk
WA-verzekering, ongevallenverzekering, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Voor onbepaalde tijd
minimaal 2 uur, maximaal 3 uur
Nee
zaterdagochtend, zaterdagmiddag
Clubgebouw de Zuidhoek, gelegen aan een bos

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Dhr. Rene Tamminga
renetamminga@hotmail.com
0634546941
Mobiel: 0634546941

Informatie over de organisatie

Scouting Nienoord
Oude Zuiderweg 4
9351 PE Leek
Website: http://www.scoutingnienoord.com

Doelstelling organisatie

Scouting staat voor uitdaging!Scouting Nienoord biedt iedere week ontzettend veel leuke en spannende activiteiten. Precies die activiteiten die passen bij de verschillende leeftijdsgroepen, waar ze ... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Als je lid wordt bij Scouting Nienoord, ga je naar wekelijkse opkomsten, kun je mee op kamp en deelnemen aan allerlei lokale, landelijke of internationale evenementen. Onze leden maken niet alleen vri... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht