Baliemedewerker dagbestedingscentrum

Het Twaalfde Huis • vacature nr. 12709

Taken en werkzaamheden

Aan mensen met zware verslavingsproblematiek biedt het Twaalfde Huis dagbesteding. De deelnemers zijn vaak polygebruikers, hebben op meer dan één gebied problemen en kunnen daar vaak niet op eigen kracht uitkomen. Hun wereld is vaak klein en het gedrag is niet altijd aangepast. Structuur, duidelijkheid, aandacht en respect zorgt voor een eerste ingang om met deze deelnemers in contact te komen.

De deelnemers worden aangesproken op hun gedrag en de nadruk wordt gelegd op behaalde doelen of vooruitgang. Het belangrijkste is om de deelnemer zoveel mogelijk de regie over zijn eigen leven te laten verkrijgen of herwinnen.

  • Bezoekers registreren (binnenkomst en vertrek).
  • Telefoon aannemen.
  • Evt. andere administratieve werkzaamheden in overleg.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Klantvriendelijkheid omdat onze deelnemers (dak en thuislozen) wel wat vriendelijkheid kunnen gebruiken.
  • Duidelijk en eerlijk zeggen waar het op staat zonder te overdrijven, maar ook niets te verzwijgen.
  • Voor zover mogelijk ervoor zorgen dat men zich aan bepaalde gedragsnormen houdt, maar je hoeft dat niet altijd te doen; soms is het geen goed moment; Je kunt je obsevaties ook bespreken met de projectleiding, en je kunt er zelf ook in groeien en leren.  

Interessant of leuk aan deze vacature

Het Twaalfde Huis biedt werk dat naar eigen draagkracht mag worden ingevuld.
Werk is ons middel om in contact te komen, een zinvolle dagbesteding te bieden én om het gevoel van eigenwaarde terug te geven.
Je zult merken dat we door het aanbieden van een enigszins veilige leefomgeving en het bieden van dagbesteding bijdragen aan meer gevoel van zingeving voor deze doelgroep; ze komen steeds terug omdat het hun leven verbetert. 

Extra informatie

Voorafgaand aan de start zal een korte intake worden gehouden waarbij we willen aansluiten bij het doel van de aanmelding en de interesses van de aanmelder.
Binnen Werkpro wordt ook altijd gekeken naar een begeleidingsbehoefte die een traject kan rechtvaardigen, misschien is dat bij deze vacature niet direct een te verwachten scenario. 

Deze vacature kan na een maand worden omgezet in een participatiebaan nadat duidelijk is geworden dat je past in bovendstaand profiel en je voldoet aan de criteria van de gemeente groningen. (lees daarover meer bij de website van link050) 

Ben je geïnspireerd in het bovenstaande? Neem dan snel contact op met Tony Grootenhuis telefonisch te bereiken op 050-5797845 of mail je motivatie naar t.grootenhuis@werkpro.nl 

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk, Participatiebaan
Voorzieningen WA-verzekering, ongevallenverzekering, vrijwilligerscontract, vrijwilligersvergoeding
Tijdsduur 3 tot 6 maanden
Uren per week minimaal 16 uur, maximaal 32 uur
Werktijden zelf in te delen? Nee
Locatie de oude zakkenfabriek aan het eemskanaal

Informatie over de organisatie

Het Twaalfde Huis
Eemskanaal NZ 32a
9713 AB Groningen
Website: https://www.werkpro.nl/maatschappelijke-opvang/

Print