Link050

Leefstijladviseur Slim Leven, WIJ West

WIJ Groningen • vacature nr. 13062

Interessant of leuk aan deze vacature

Een leuke inspirerende, interessante en leerzame vrijwilligersbaan. Werken in een team waarbij men open staat voor jouw inbreng en groei! De mogelijkheid tot volgen van cursussen en trainingen.

Taken en werkzaamheden

Heb jij geduld, een luisterend oor en levenservaring om bewoners in de wijk, die willen werken aan hun leefstijl, te begeleiden? Dan zijn WIJ op zoek naar jou!

Slim Leven West richt zich op de gezondere leefstijl. Denk hierbij aan: mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen, dagelijks functioneren en lichaamsfuncties. We doen dit middels de methode Positieve Gezondheid van Machteld Huber. Deze zes leefgebieden hebben altijd invloed op elkaar en zijn daarom aan elkaar verbonden. Als leefstijladviseur zorg je er samen met je collega’s en samenwerkingspartners voor dat bewoners zich veilig voelen om aan hun persoonlijke doelen te werken.

Vanaf 1 september beginnen we ook met een WIJ Dichtbij locatie in Hoogkerk bij de Ruskenborg en de Gabrielflat. Hierbij willen we ook leefstijladviseurs inzetten m.b.t. het voeren van leefstijl gesprekken.

Minimale opleidingsniveau: mbo

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Je hebt affiniteit met bewoners die tijdelijk ondersteuning van jou nodig zijn.
  • Je bent geduldig, hebt een luisterend oor en levenservaring, bent enthousiast en betrokken.
  • Je hebt communicatieve vaardigheden en weet bewoners te motiveren waar nodig.
  • Je kunt zelfstandig en samenwerken.
  • Je neemt deel aan cursussen en bent beschikbaar voor overleg met de coördinator/buurtwerker.
  • Je woont ervaringsbijeenkomsten bij met je teamgenoten uit dezelfde wijken.
  • Je kunt je eigen grenzen bewaken.
  • Ervaring met coaching is een pré.
  • Voor een participatiebaan geldt een minimum van 16 uur per week.

Extra informatie

Slim Leven West, programma onderdeel van WIJ Groningen, ondersteunt en adviseert mensen in de wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk, Hoogkerk en Vinkhuizen, om zelf grip te krijgen en te houden over hun leven. Bij voorkeur met behulp van familie, vrienden van deze inwoners en hun netwerk. Slim Leven West steekt hierbij in op het thema “Positieve Gezondheid’.

Slim Leven West werkt samen met diverse stedelijke partners, gemeente Groningen, huisartsen, fysiotherapeuten, Humanitas, corporaties enz. Daarnaast werkt Slim Leven West samen met vele bewonersgroepen en verenigingen in de wijken.

Deze vacature kan ook ingevuld worden met een participatiebaan. Voor meer informatie over een participatiebaan kijk op: https://gemeente.groningen.nl/participatiebaan-vinden.

Wil je direct reageren? Mail dan je motivatie en eventuele cv naar vct@wij.groningen.nl

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met: Jacqueline de Vries, coordinator Slim Leven en Buurtwerker bij WIJ Hoogkerk, via 06-4688 9251 of jacquelien.de.vries@wij.groningen.nl

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de procedure.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk, Participatiebaan
Voorzieningen ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract, vrijwilligersvergoeding, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 8 uur, maximaal 16 uur
Werktijden zelf in te delen? Nee
Locatie Hoogkerk, Vinkhuizen, Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk

Informatie over de organisatie

WIJ Groningen
Paterswoldseweg 267
9728 AC Groningen
Website: https://jijbijwijgroningen.nl/

Print