Verbindt mensen en ideeën

Wijkenergie coach Korrewegwijk/de Hoogte

WerkPro Het Groenhuis | Vacature nr. 13105

Taken en werkzaamheden

De vraag naar goede, onafhankelijke adviezen neemt toe! Daarom zijn we op zoek naar wijk-energiecoaches. Energiecoaches bezoeken en adviseren over (structurele) energiebesparingen, die door de bewoner zelf uitgevoerd kunnen worden. Denk hierbij aan het gebruik van tochtstrips, deurdrangers, spaarlampen. Na dit vrijblijvende keukentafel-advies kunnen we experts inschakelen die een uitgebreider en diepgaander advies kunnen geven. Op die manier helpen we woningeigenaren met het stap voor stap verduurzamen van hun woning.

Voor deze participatie-functie zoeken we mensen die:

  • Energie(besparing) en duurzaamheid een leuk en interessant onderwerp vinden, en er misschien al iets mee doen.
  • Duidelijk en vriendelijk kunnen communiceren.
  • Zich thuisvoelen in een team.
  • Zich verder willen ontwikkelen via een participatiebaan, en daarna (als je dat wilt) in een Mbo-opleiding of een leuke baan.
  • Tijd en positieve energie hebben (vanaf 16 uur per week).

Vaardigheden en kwaliteiten

Van een wijk-energiecoach verwachten we dat hij/zij minimaal vier dagdelen (of avonden) per week beschikbaar is voor huisbezoeken. Met het team van energiecoaches stellen we samen het rooster vast. We bieden elke startende wijk-energiecoach ook een basistraining, die je volgt om nieuwe kennis op te doen en kennis te delen. Bovenal vinden we het belangrijk dat we een gezellige en leerzame groep met elkaar vormen!

Interessant of leuk aan deze vacature

Wat kun je van ons verwachten?
Vooraf doe je mee met de basistraining tot wijk-energiecoach. In de training leer je meer over energiebesparende maatregelen en andere vaardigheden die je nodig hebt als energiecoach.
Daarnaast bieden we je een mentor en persoonlijke begeleiding. En we denken heel graag met je mee over manieren waarop jij jouw talenten verder wilt ontwikkelen. Want na dit participatietraject maakt de Gemeente het mogelijk om – als je dat wilt – een vervolgtraject te doen, bijvoorbeeld in de vorm van een Mbo-opleiding of een werk- of stageplek. Ook in andere wijken van Groningen gaan energiecoaches aan de slag. Je wordt dus onderdeel van een stedelijk netwerk van mensen en bedrijven die actief zijn in de energiesector.

Extra informatie

De vacature richt zich op een participatiebaan, er is een participatie-vergoeding beschikbaar. Uiteraard ontvang je ook een onkostenvergoeding, en je wordt voorzien van een werktenue. En, vergeet ook zeker niet dat je onderdeel wordt van een gezellig team!

Participatiebaan
Voor onbepaalde tijd
minimaal 16 uur
Nee
Wijkbedrijf Het GroenHuis

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Hendrieke Ritsema
h.ritsema@werkpro.nl
Mobiel: 0611689000

Informatie over de organisatie

WerkPro Het Groenhuis
Madoerastraat 20
9715 HG Groningen
Website: https://www.werkpro.nl/werkbedrijf/het-groenhuis/

Doelstelling organisatie

De wijken mooien, schoner en veiliger maken.

Belangrijkste activiteiten

De bewoners die dit nodig hebben een handje helpen bij klusjes in of rond om het huis. Bijvoorbeeld, een keer grofvuil ophalen met onze bus of bakfiets, een klusje in de tuin of huis doen zoals grasma... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht