Link050

Medewerker werkgroep collectieve belangenbehartiging

zavie • vacature nr. 13160

Interessant of leuk aan deze vacature

Onze werkgroep collectieve belangenbehartiging zet zich in voor deze onderwerpen door aan te sluiten bij bestaande activiteiten, maar er is ook ruimte om nieuwe activiteiten te ontwikkelen.

Taken en werkzaamheden

Iedereen heeft of krijgt op een zeker moment te maken met zorg of ondersteuning. Zelf, of als naaste of mantelzorger, heb je vast wel ervaring met bijvoorbeeld zorg van de huisarts, de wijkverpleging, het ziekenhuis of ondersteuning via de gemeente. Misschien heb je bij deze zorg of ondersteuning wel eens gedacht: “Kan dat niet anders of beter?” Of ben je sowieso geïnteresseerd in hoe zorg beter kan en wil je daar je steentje aan bijdragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wil jij onze werkgroep collectieve belangenbehartiging versterken?

Het komende jaar willen we ons ook richten op digitale toegankelijkheid. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen in deze steeds digitaler wordende wereld, mee kan blijven doen. Een ander onderwerp is ervaringsdeskundigheid. Wij willen dat ervaringsdeskundigen hun eigen rol krijgen bij het ondersteunen van inwoners in onze provincie.
Onze werkgroep collectieve belangenbehartiging zet zich in voor deze onderwerpen door aan te sluiten bij bestaande activiteiten, maar er is ook ruimte om nieuwe activiteiten te ontwikkelen.

Vaardigheden en kwaliteiten

Heb jij kennis van of interesse in deze onderwerpen en wil je er wat mee doen?
Wij kijken samen naar wat bij jou past. Belangrijk is dat je kan en wil:

  • Samenwerken in een kleine groep mensen.
  • Bijdragen aan plannen en de uitvoering ervan.
  • Je krijgt geen loon in geld, maar wel een onkostenvergoeding voor werkelijk gemaakte reis- en andere kosten.
  • Je kennis en ervaringen in kunt zetten en kunt bijdragen aan iets waar anderen wat aan hebben.
  • Je kunt samenwerken, contacten op kunt doen en zo je netwerk uit kunt breiden.

Extra informatie

Wij zijn drie samenwerkende organisaties die zich bezighouden met iedereen die in onze provincie te maken heeft met zorg en/of ondersteuning: patiënten, cliënten, hun naasten, mantelzorgers, mensen met een psychische, verstandelijke of lichamelijke beperking, chronisch zieken en senioren. Wij doen afzonderlijk en samen tal van projecten die eraan bijdragen dat zij beter de regie kunnen voeren over hun leven en zorg, én beter kunnen meedoen in de samenleving.

We organiseren informatieve bijeenkomsten (bijvoorbeeld van de Academie Zorgbelang), gaan in gesprek met zorgaanbieders, beleidsmakers en verzekeraars, doen onderzoek naar de ervaringen en wensen van inwoners in onze provincie en doen allerlei projecten om hun positie te verbeteren. Onderwerpen waar we ons mee bezighouden, zijn bijvoorbeeld mobiliteit en het VN-verdrag handicap.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen onkostenvergoeding
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 2 uur, maximaal 4 uur
Werktijden zelf in te delen? Nee
Locatie Zavie, Schweitzerlaan 4

Informatie over de organisatie

zavie
Leonard Springerlaan 13 (4e etage)
9727 KB Groningen
Website: http://www.zavie.nl

Print