Verbindt mensen en idee├źn

Vrijwilliger gezocht Hippolytus kerk Middelstum

Stichting Oude Groninger Kerken | Vacature nr. 13194

Taken en werkzaamheden

De werkgroep Plaatselijke Commissie kerk Middelstum valt onder de Stichting Oude Groninger Kerken en doet het beheer van de kerk. We zoeken vrijwilligers die in deze werkgroep willen.

De groep organiseert culturele- en dorpsactiviteiten zoals rondleidingen, concerten en coördineert de verhuur van de kerk. De Plaatselijke Commissie is actief betrokken bij de totstandkoming van de theatervoorstelling Veur Aaltied in 2022. Bijna iedere SOGK-kerk wordt beheerd door zo’n Plaatselijke Commissie.
De Hippolytus kerk is onderdeel van het Grootste museum van Nederland. Er wordt van de leden verwacht dat zij een actieve rol aannemen om hier publiciteit aan te geven.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Je hebt binding met het erfgoed.
  • Je bent representatief en hebt een open en gastvrije uitstraling.
  • Je kan goed samenwerken.
  • Je vindt het leuk om mensen te enthousiasmeren over de kerk in Wehe den Hoorn of over de activiteiten die georganiseerd worden.
  • Je steekt graag de handen uit de mouwen, bent een organisatietalent of je hebt ervaring met het maken van een begroting.

Interessant of leuk aan deze vacature

Je organiseert samen met andere vrijwilligers activiteiten in de kerk en levert een bijdrage aan de dorpsgemeenschap en het in stand houden van dit historische gebouw. 
Er is begeleiding vanuit Stichting Oude Groninger Kerken zodat de Plaatselijke Commissie succesvol activiteiten kan organiseren. Je wordt jaarlijks uitgenodigd voor de vrijwilligersbijeenkomst en ontvangt 4 keer per jaar het magazine Groninger Kerken thuis. Je kan deelnemen aan het cursusaanbod om je kennis te vergroten via het deskundigheidsprogramma.

Extra informatie

Wil je hier meer over weten? Kom dan maandag 17 januari 2022 naar de informatiebijeenkomst waarin verteld wordt over het reilen en zeilen van een Plaatselijke Commissie en wat het inhoudt vrijwilliger voor de SOGK te zijn.
Vanaf 19.15 uur bent u van harte welkom in de Hippolytus kerk in Middelstum (Concordiaplein 1) voor een kopje koffie of thee en om 19.30 uur beginnen we. Als dit iets voor jou is kun je je na afloop aanmelden als lid van de Plaatselijke Commissie.
We houden de ontwikkelingen rondom corona nauwlettend in de gaten. Nieuwe maatregelen kunnen van invloed zijn op deze activiteit. We vragen u daarom om zich aan te melden voor deze bijeenkomst zodat we u op de hoogte kunnen houden als er iets verandert. Aanmelden kan via vrijwilligers@groningerkerken.nl.

Vrijwilligerswerk
ongevallenverzekering, vrijwilligerscontract, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Voor onbepaalde tijd
minimaal 1 uur, maximaal 4 uur
Ja
Hippolytus kerk Middelstum

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Annemarie Bembom
vrijwilligers@groningerkerken.nl
0503123569
Mobiel: 0682789669

Informatie over de organisatie

Stichting Oude Groninger Kerken
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen
Website: http://www.groningerkerken.nl

Doelstelling organisatie

De doelstelling van de Stichting Oude Groninger Kerken is: Het in stand houden van historische kerkgebouwen in de provincie Groningen en het bevorderen van de belangstelling hiervoor.

Belangrijkste activiteiten

In de kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken worden activiteiten georganieerd zoals tentoonstellingen, concerten, lezingen en rondleidingen.

Terug naar vacatureoverzicht