Verbindt mensen en idee├źn

Handwerkers opgelet! Werk mee aan monumentaal wandkleed in de Akerk

Stichting Oude Groninger Kerken | Vacature nr. 13200

Taken en werkzaamheden

In 2022 vindt in Groningen de culturele manifestatie Bitterzoet Erfgoed plaats. Hiermee wordt regionaal en nationaal aandacht gevraagd voor de sporen van het slavernijverleden in de stad en provincie Groningen. Binnen de manifestatie Bitterzoet Erfgoed bereidt Stichting Oude Groninger Kerken een tentoonstelling voor met nieuw, speciaal voor de manifestatie gemaakt werk van vier kunstenaars. Deze tentoonstelling wordt samengesteld onder leiding van gastcurator Ricardo Burgzorg. Daarnaast zorgen wij voor een gevarieerd, interactief publieksprogramma en educatief aanbod. 

Onderdeel van deze manifestatie is een tentoonstelling in de Akerk van 18 februari tot en met 3 juli. Een centrale rol is weggelegd voor een monumentaal door Hedy Tjin ontworpen wandkleed waarin de sporen van het slavernijverleden in Groningen verbeeld worden. Wij zoeken vrijwilligers die mee willen werken aan dit unieke textiele werk van 2,5 bij 35 meter dat hangt in het koor van de Akerk. Tijdens de openstelling van de tentoonstelling werkt men onder professionele begeleiding samen met andere vrijwilligers aan dit wandkleed.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Passie voor handwerken (borduren, quilten, punchen en patchwork). Ervaring hiermee is een pre, maar geen must.
  • Het wandkleed wordt opgedeeld in stukken zodat het goed werkbaar is. Je bent minimaal inzetbaar voor één deel van het wandkleed (geschatte tijdsbesteding: 4 uur per deel). Werken aan meerdere stukken is mogelijk.
  • Je werkt in de Akerk aan het wandkleed – een unieke plek om te werken. Materialen worden beschikbaar gesteld.
  • Je wordt begeleid in het handwerken, maar krijgt zelf vrijheid om verschil te maken met de kleurtinten waarmee je werkt.

Interessant of leuk aan deze vacature

Je werkt mee onder professionele begeleiding aan een monumentaal wandkleed dat te zien is tussen 18 februari en 3 juli in de Akerk. 

Extra informatie

Aanmelden kan via vrijwilligers@groningerkerken.nl. 

Vrijwilligerswerk
ongevallenverzekering
Eenmalig
minimaal 4 uur, maximaal 8 uur
Ja
Akerk

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Annemarie Bembom
vrijwilligers@groningerkerken.nl
0503123569
Mobiel: 0682789669

Informatie over de organisatie

Stichting Oude Groninger Kerken
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen
Website: http://www.groningerkerken.nl

Doelstelling organisatie

De doelstelling van de Stichting Oude Groninger Kerken is: Het in stand houden van historische kerkgebouwen in de provincie Groningen en het bevorderen van de belangstelling hiervoor.

Belangrijkste activiteiten

In de kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken worden activiteiten georganieerd zoals tentoonstellingen, concerten, lezingen en rondleidingen.

Terug naar vacatureoverzicht