Verbindt mensen en ideeën

Rondleiders voor Bommen Berend-tentoonstelling

Noordelijk Scheepvaartmuseum | Vacature nr. 13230

Taken en werkzaamheden

Vind jij het leuk om verhalen te vertellen en wil je jouw kennis gebruiken om kinderen enthousiast te maken voor Groningse geschiedenis? Misschien ben je op zoek naar een zinvolle invulling van jouw vrije tijd. Of wil je naast je opleiding alvast wat ervaring opdoen in het werken in een museum of in een educatieve functie? Dan is rondleidingen geven in het Noordelijk Scheepvaartmuseum/ Museum aan de A iets voor jou! 
   Dit jaar vieren wij 350 jaar Gronings Ontzet en herdenken wij dit event met een tentoonstelling die van mei tot waarschijnlijk augustus zal duren. Daarvoor zoeken wij rondleiders, vooral voor groepen uit het basisonderwijs. Als rondleider verwelkom jij verschillende bezoekers in ons museum en zet je jouw kennis en enthousiasme in om hun een leuke en leerzame beleving te geven. Door je in te leven in de verschillende groepen bezoekers creëer je een fijne en veilige sfeer waarin zij vragen durven te staan en een open dialoog kan ontstaan. De trainingen voor rondleiders worden in de maanden voorafgaand aan de opening gegeven (waarschijnlijk in maart/april, nader informatie volgt). Wij hanteren geen minimale beschikbaarheid voor onze rondleiders, maar stellen flexibiliteit wel op prijs. Roosters worden gemaakt in overleg.
   Binnenkort veranderen wij van Noordelijk Scheepvaartmuseum naar Museum aan de A. Als toekomstig historisch museum van heel Groningen streven wij erna om zelfbewust en met lef de geschiedenis van heel Groningen te vertellen. Toegankelijkheid, verbinding en relevantie behoren tot ons kernwaardes.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Je vindt het leuk om verhalen te vertellen en staat graag voor een groep.
  • Je hebt interesse in Groninger geschiedenis.
  • Je hebt affiniteit met de doelgroepen uit het (basis-)onderwijs.
  • Je bent empathisch, sociaal betrokken en creëert een fijne en veilige sfeer waarin een open dialoog kan ontstaan.
  • Je beheerst de Nederlandse taal.

Interessant of leuk aan deze vacature

  • Wij bieden twee dagdelen training voor rondleiders (data in overleg, meer informatie volgt).
  • Een leuke werkomgeving in onze mooie middeleeuwse gebouwen in hartje stad, enthousiaste collega's en een informele sfeer.
  • De optie om kennis te maken met het werken in een museum (Er zijn veel mogelijkheden om ook na de tentoonstelling als vrijwilliger betrokken te blijven bij het museum).
  • Regelmatige lezingen over verschillende museale onderwerpen en borrels voor vrijwilligers waarbij je je netwerk kunt vergroten.

Extra informatie

Wij werken met de Code Diversiteit & Inclusie en streven erna om programma’s voor iedereen te maken. Dit is alleen mogelijk door onderwerpen vanuit verschillende perspectieven te benaderen en ook binnen het team in te zetten op diversiteit. Wij willen iedereen hartelijk uitnodigen om te solliciteren. Helaas moeten wij nog wel de kanttekening maken dat onze gebouwen moeilijk toegankelijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Een verbouwing gaat hier in de toekomst verandering in brengen.
   Herken je jezelf in het functieprofiel? Stuur dan jouw motivatie en CV vóór 15 maart sturen naar Michèlle (m.corbier-kind@noordelijkscheepvaartmuseum.nl).
   Twijfel je of de functie van rondleider bij je past, maar ben je wel benieuwd naar ander vrijwilligerswerk in ons museum, bijvoorbeeld binnen de afdelingen collectie, marketing en communicatie, of vind je het leuk om mee te denken en te helpen bij evenementen? Neem dan gerust contact op met Nicki, onze vrijwilligerscoördinator (n.guenther@noordelijkscheepvaartmuseum.nl). Zij maakt graag een afspraak met jou en kijkt met jou mee welk vrijwilligerswerk bij je past.

Vrijwilligerswerk
WA-verzekering, ongevallenverzekering, scholing, vrijwilligerscontract, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
3 tot 6 maanden
Ja
Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Michèlle Kind
info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl
0503122202

Informatie over de organisatie

Noordelijk Scheepvaartmuseum
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen
Website: http://www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Doelstelling organisatie

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is gevestigd in de twee mooiste middeleeuwse gebouwen van Groningen. Het museum toont de geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepvaart en de geschiedenis van Groni... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum heeft een interessant aanbod aan activiteiten en evenementen voor kinderen. Het museum is geschikt voor zowel schoolbezoeken als bezoeken in familieverband.

Terug naar vacatureoverzicht