Verbindt mensen en ideeën

Coördinator Topclubs voor jongeren/jongvolwassen met autisme

Humanitas | Vacature nr. 13324

Taken en werkzaamheden

De Topclub is een club voor jongeren/jongvolwassenen met een vorm van autisme. De jongeren kunnen zo in een vertrouwde omgeving leeftijdsgenoten ontmoeten. Onder begeleiding van twee tot vier vrijwilligers hebben ze tien keer per jaar een leuke zaterdagavond. Doordat er een duidelijk programma is voor de bijeenkomst lukken de contacten goed. Het doel van de bijeenkomsten is het bieden van een gezellige avond en contacten met leeftijdgenoten.
Er zijn momenteel vier Topclubs (drie in Groningen, één in Hoogezand), met per groep ca. 10 deelnemers. Op het moment wordt dit gecoördineerd door één vrijwillig coördinator, daarom zijn wij ter aanvulling op zoek naar nog een vrijwillig coördinator.

  • Als vrijwillig coördinator ben je verantwoordelijk voor het in laten stromen van nieuwe deelnemers, en het contact onderhouden met de deelnemers waar nodig.
  • Wanneer er nieuwe begeleiders nodig zijn ga je samen met de projectcoördinator van Humanitas op zoek, en voer je ook samen de sollicitatiegesprekken.
  • Daarnaast hoort het plannen van de avonden en het coördineren en ondersteunen van de begeleiders natuurlijk ook tot je takenpakket.
  • De begeleiders zijn inhoudelijk verantwoordelijk, en houden zich dus bezig met het bedenken en uitvoeren van de activiteiten.
  • Het contact met Humanitas wordt ook gedaan door de vrijwillig coördinatoren, dus het aanvragen van een VOG voor nieuwe vrijwilligers, zalen boeken en onkosten declareren. 

Vaardigheden en kwaliteiten

We zijn op zoek naar iemand die goed kan organiseren en het overzicht kan houden, maar ook in staat is om dingen los te laten en de begeleiders te laten begeleiden. Daarnaast is het natuurlijk fijn als je affiniteit hebt met de doelgroep.

Interessant of leuk aan deze vacature

Als vrijwillig coördinator van de Topclub draag je bij aan het bestaan van een plek waar jongeren met autisme elkaar kunnen ontmoeten en samen dingen kunnen ondernemen, maar bovenal gewoon zichzelf kunnen zijn.
Je werkt zelfstandig samen met de andere vrijwillig coördinator. Het is jullie project, en jullie inzicht in wat nodig is en hoe dit het beste kan worden vormgegeven is leidend. De projectcoördinator van Humanitas is op de achtergrond aanwezig om te helpen met praktische zaken en om mee te denken wanneer jullie er zelf niet uitkomen.

Vrijwilligerswerk
ongevallenverzekering, reiskosten, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Voor onbepaalde tijd
minimaal 1 uur, maximaal 3 uur
Ja
Humanitas Pand, soms in overleg op externe locaties

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Jantine Schipper
j.schipper@humanitas.nl
0503126000

Informatie over de organisatie

Humanitas
Akerkhof ZZ 22
9711 JB Groningen
Website: http://www.humanitas.nl/groningen

Doelstelling organisatie

Humanitas afdeling Groningen Stad biedt diensten op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Vrijwilligers vormen de kern van deze activiteiten. Ons doel is dat iedereen volwaardig kan deelnemen aan de ... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Humanitas biedt activiteiten op de volgende vlakken: Contact en steun Opvoeden en opgroeien Mantelzorgondersteuning Maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen Omgaan met verlies Geldz... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht