Link050

Maatje voor jongeren met een fysieke beperking

Nationale vereniging de Zonnebloem • vacature nr. 13341

Taken en werkzaamheden

Zonnebloem jong Groningen en drenthe organiseert maandelijks activiteiten voor jongeren van 18 jaar met een fysieke beperking om zodoende deel te kunnen nemen aan de sociale en recreatieve maatschappij.

Wij organiseren activiteiten op basis van wensen van onze deelnemers, dat kan zijn op basis van interesse, hobby of gewoon aansluiten bij de activiteiten die aangeboden worden zoals: naar het café, workshop, sport evenementen, festival, theater, natuur, musea, winkelen, karaoke, uit eten, etc.

Voor jou als vrijwilliger kijken we naar wat je het liefst doet en koppelen je op basis van je interesses aan een deelnemer. Dit kan zijn gezellig kletsen, hulp bij orientatie, samen je hobby uitoefenen, groepsactiviteiten ondersteunen, 1 op 1 activiteiten doen, helpen bij de verzorging etc.

Vaardigheden en kwaliteiten

We gaan uit van een ieders zijn talent en die zetten we in, als jij iets doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent straal je plezier uit naar onze deelnemers en dat is wat wij zoeken.

Interessant of leuk aan deze vacature

Hoe mooi  is het om jongeren met een fysieke beperking weer te laten genieten en deel te laten nemen aan de sociale en recreatieve maatschappij. Dat wat voor de gemiddelde mens zo gewoon is geldt niet voor veel jongeren met een lichamelijke beperking.

Wij maken het mogelijk om deze groep net als hun leeftijdsgenoten onbeperkt en met evt zorg op maat deel te laten nemen aan activiteiten waarna ze het gesprek weer aan kunnen gaan over alles wat er is beleefd. Hoe fijn het is om gewoon onder de mensen te zijn en hoe dit je leven verrijkt.

Dat maakt dit werk bijzonder jij maakt het verschil voor iemand want zonder iemand is iedereen alleen.

Extra informatie

Zonnebloem afdeling jong Groningen & Drenthe maakt het voor jongeren met een fysieke beperking mogelijk om er op een bruisende manier (incl. passende zorg) op uit te gaan. Op basis van interesses die passen bij de leeftijd. Bijv. naar de kroeg, concerten, festivals, musea, sportevenementen, naar het strand, uit eten, volgen van workshops, je hobby uitoefenen etc . In een groep, 1 op 1 of in je eigen omgeving. Hoe fijn is het om onbekommerd te kunnen genieten. 

Ben jij die vrijwilliger die er samen met een mooie groep jonge mensen voor wil zorgen dat jongeren met een fysieke beperking ook op een ontspannen manier mee kunnen doen aan de sociale samenleving? Heb je een beetje tijd over en wil jij jou talenten inzetten meld je dan nu aan.

Voor meer informatie zie onderstaande link: 

www.facebook.com/jongzonnebloemgroningenendrenthe

www.zonnebloem.nl/jong-groningen-en-drenthe

www.instagram.com/zonnebloemjonggrd

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen WA-verzekering, ongevallenverzekering
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Werktijden zelf in te delen? Nee
Locatie op locatie

Informatie over de organisatie

Nationale vereniging de Zonnebloem
Zorgvlietstraat 491
4834 NH Breda
Website: http://www.zonnebloem.nl

Print