Interessant of leuk aan deze vacature

Als studiemaatje kun jij het verschil maken voor een mede student. Misschien wel het verschil tussen vakken wel of niet halen, maar wat we vooral hopen is dat jij iemand kan helpen om met iets minder stress de studie door te komen.

Taken en werkzaamheden

Het project Studiemaatjes van Humanitas is er voor studenten (mbo-, hbo-, of universitair niveau) die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het studeren. Bijvoorbeeld als gevolg van psychische problemen. Studenten die het leuk vinden om een mede-student te helpen bij de studie kunnen studiemaatje worden.

Het doel is een vriendschappelijk contact, waarin je niet inhoudelijk helpt bij de studie (het gaat dus niet om bijles), maar de ander vooral ondersteunt in het studieritme. Denk hierbij bijvoorbeeld aan helpen met het maken van een planning, en afspraken maken om samen te gaan studeren.

Een deel van de tijd die je samen doorbrengt, kun je in de meeste gevallen dus ook besteden aan je eigen studie. Verder is het aan jullie samen om te bedenken hoe jullie dit maatjescontact inrichten, zoals waar, hoe vaak, hoe lang, en waar je precies mee helpt. Natuurlijk heb je altijd een coördinator als aanspreekpunt om even mee te overleggen als je er zelf niet uitkomt.

Vaardigheden en kwaliteiten

Studenten die het leuk vinden om een mede-student te helpen bij de studie kunnen studiemaatje worden. Ben jij goed in orde scheppen in de chaos, en planningen maken? Helemaal mooi!

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen ongevallenverzekering, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur 6 tot 12 maanden
Uren per week minimaal 1 uur, maximaal 3 uur
Werktijden zelf in te delen? Ja
Locatie In overleg te bepalen

Informatie over de organisatie

Humanitas
Akerkhof ZZ 22
9711 JB Groningen
Website: http://www.humanitas.nl/groningen

Print