Verbindt mensen en ideeën

Redacteur Wijkkrant

Wijkkrant de Lewenborger | Vacature nr. 13604

Spoedvacature

Taken en werkzaamheden

Je gaat aan de slag in een hecht team redacteuren, die elkaar ondersteunen waar nodig. De redactie bestaat uit zes leden van uiteenlopende leeftijd, aangevuld met de eindredacteur. Samen maken wij iedere maand de wijkkrant, denken na over de invulling, verdelen de taken. Wij werken er ieder aan ook een persoonlijk netwerk op te bouwen in de wijk(en) en daarbuiten. Daarom zou het fijn zijn als je zelf ook in dit deel van de stad woont. Je werktijden zijn in overleg en je hebt zelf veel vrijheid je uren in te passen in je eigen agenda.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Je schrijft graag en je wilt je daarin ook journalistiek verdiepen.
  • Je hebt een brede belangstelling en kunt objectief blijven.
  • Je vindt het leuk om op pad te gaan en verslag te doen van wat zich voordoet in de wijken.
  • Je bent digitaal vaardig, vertrouwd met veel gebruikte software en kunt overweg met social media.
  • Je vindt het leuk om samen met anderen een krant te maken.

Als er een thema is dat je persoonlijk aanspreekt, dan kun je je daarin eventueel specialiseren. Leeftijd is geen bezwaar, maar verjonging van de redactie zou zeer welkom zijn.

Interessant of leuk aan deze vacature

Om met een grote bouwmarkt te spreken: er is altijd wat te doen. Veel werk aan de winkel dus om iedere maand een goed gevulde, informatieve, diverse, actuele en aantrekkelijke krant te maken.

  • Je inbreng weegt daarin net zo zwaar als die van ieder ander. Met veel dynamiek de laatste twee weken voor de kopijsluiting en soms ook erna.
  • Je denkt en beslist mee en gezien ons verspreidingsgebied, brengt dat ook de nodige verantwoordelijkheid met zich mee.
  • Je krijgt ondersteuning op schrijfgebied (onder meer: verslaglegging, tekstopbouw, artikelen schrijven) en op journalistiek terrein (interviewen, hoor en wederhoor, 5W+H, kill your darlings, en meer).

Vrijwilligerswerk
scholing
Voor onbepaalde tijd
minimaal 3 uur, maximaal 8 uur
Ja
Wijkcentrum Het Dok/werk vanuit huis

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Dhr. Bram Hügel
bramhugel@gmail.com
0503181310
Mobiel: 0621433298

Informatie over de organisatie

Wijkkrant de Lewenborger
Anker 14-b
9732 HV Groningen
Website: https://lewenborger.nl

Doelstelling organisatie

Wijkbewoners maandelijks informeren over alle actuele en relevante zaken die zich voordoen in de wijk(en). De redactie is onafhankelijk en ongebonden en doet zo objectief mogelijk verslag in de krant.... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

De redactie schrijft redactionele bijdragen in de vorm van artikelen, verslagen, korte of langere nieuwsberichten, portretten en interviews en vaste rubrieken die iedere maand gevuld worden. De redact... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht