Verbindt mensen en idee├źn

Gastgezin uitwisselingsscholier

AFS Nederland | Vacature nr. 7139

Taken en werkzaamheden

We zoeken gastvrije gezinnen die het leuk lijkt een uitwisselingsscholier in huis en hart op te nemen.
10 enthousiaste scholieren tussen de 15 - 18 jaar oud komen in augustus naar Groningen om een trimester of een schooljaar in onze provincie door te brengen.
Ze wonen bij een gastgezin, gaan naar school en leren zo snel de taal. Een AFS scholier draait gewoon mee in het gezin, met alle rechten en plichten. Het gezin zorgt voor kost en inwoning, de scholier heeft zelf zakgeld voor activiteiten en de organisatie zorgt voor verzekering en schoolkosten. Gastgezinnen worden begeleid door vrijwilligers in de omgeving. 

Vaardigheden en kwaliteiten

Een gastgezin is gastvrij, flexibel, warm en heeft belangstelling voor andere mensen en culturen. Alle soorten gezinnen zijn welkom - want al onze uitwisselingsscholieren zijn uniek. We kijken samen wie het beste bij het gastgezin past.

Interessant of leuk aan deze vacature

Het is een geweldige ervaring om thuis kennis te maken en een band op te bouwen met een enthousiaste scholier die het aandurft om de veilige thuisomgeving achter zich te laten en om een heel nieuw tijdelijk leven op te bouwen in een ander land. Als gezin leer je veel over jezelf, de cultuur van je gastkind en ook over je eigen omgeving die er voor een gastkind heel bijzonder uitziet. Na hun jaar in Nederland blijven de contacten meestal bestaan: je krijgt er een bonuszoon of - dochter bij. Banden voor het leven dus!

Vrijwilligerswerk, Thuiswerk mogelijk
WA-verzekering, scholing, vrijwilligerscontract, reiskosten
3 tot 6 maanden
minimaal 5 uur, maximaal 10 uur
Ja
Thuis / aan de keukentafel

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Erika Schoonhoven
AFS.Noord.Nederland@gmail.com
0595401620
Mobiel: 0652450089

Informatie over de organisatie

AFS Nederland
Dijklaan 17
9351 TG Leek
Website: http://www.afs.nl

Doelstelling organisatie

AFS is een internationale, niet overheidsgebonden, non-profit vrijwilligersorganisatie. AFS wil mensen – via een proces van intercultureel leren - kennis, begrip en vaardigheden helpen te ontwik... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

AFS begeleidt jongeren en hun gastgezinnen bij hun uitwisseling. Jongeren komen 3 tot 10 maanden vanuit de hele wereld naar Nederland, wonen bij een gastgezin en gaan zo deel uitmaken van een heel nie... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht