Verbindt mensen en ideeën

Gastvrouw/heer

Stichting Hamelhuys | Vacature nr. 7839

Spoedvacature

Taken en werkzaamheden

Stichting Hamelhuys is een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Men kan er zonder afspraak gratis langskomen voor een kop koffie, een praatje, een luisterend oor en activiteiten die het welzijn bevorderen. 
Het inloophuis wordt georganiseerd vanuit een stichting en gerund door (geschoolde) vrijwilligers. Sommige vrijwilligers zijn ex-patiënten of hebben de ziekte van dichtbij meegemaakt. Maar dat is niet noodzakelijk. Er worden naar behoefte activiteiten, workshops en lezingen gehouden. Maar waar het vooral om gaat is lotgenotencontact. Samen praten, iets drinken, een activiteit of er gewoon voor elkaar zijn.

Onze gastvrouwen/-heren worden geschoold op gebied van communicatie en gesprekstechnieken. Gastvrouwen en -heren werken volgens een vast rooster, ontvangen gasten, verzorgen koffie en thee, kijken naar de behoefte van de gast en informeren over de mogelijkheden en activiteiten. Daarnaast doen zij de meest voorkomende huishoudelijke of facilitaire werkzaamheden. Ook wordt van de gastvrouwen/gastheren gevraagd om af en toe mee te helpen bij activiteiten tijdens de avond of in het weekend, indien de persoonlijke situatie dit toestaat.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Ondersteunend.
  • Betrokken.
  • Respectvol.
  • Sociaal vaardig.
  • Flexibel.
  • In staat en bereid tot samenwerking.
  • Affiniteit met de ziekte kanker.

Interessant of leuk aan deze vacature

In een inloophuis wordt in een warme, open sfeer een plek geboden aan (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en zorgen we er met elkaar voor dat hun wereld een beetje lichter wordt.
Lijkt het je leuk om deel uit te maken van het inloophuis in Groningen? Als vrijwilliger bij Hamelhuys werk je in een enthousiast team en kan je talenten ontdekken en ontplooien.

Extra informatie

Deze functie kan ook als participatiebaan vervuld worden voor minimaal 16 uur per week.

Vrijwilligerswerk, Participatiebaan
WA-verzekering, scholing, vrijwilligerscontract
Voor onbepaalde tijd
minimaal 4 uur, maximaal 20 uur
Ja
Johan de Wittstraat 15, Groningen

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Josje Hamel
info@hamelhuys.nl
Mobiel: 0634339384

Informatie over de organisatie

Stichting Hamelhuys
Johan de Wittstraat 15
9716 CA Groningen
Website: http://hamelhuys.nl/

Doelstelling organisatie

Stichting Hamelhuys is een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten in Groningen. Mensen kunnen er gratis en zonder afspraak terecht voor informatie, een kop koffie, luisterend oor en ... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Luisterend oor, lotgenotencontact, activiteiten die het welzijn bevorderen, zoals bijv. yoga, massage, creatief atelier etc.

Terug naar vacatureoverzicht