Verbindt mensen en ideeën

Bestuursleden

Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid | Vacature nr. 8641

Taken en werkzaamheden

Bent u bekend met ME/CVS of een andere chronische, invaliderende ziekte, uit eigen ervaring of door iemand in uw omgeving? Kent u de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid? Wilt u ons helpen de positie van mensen met ME/CVS te verbeteren? We komen graag met u in contact om te bespreken hoe u uw specifieke expertise en interesse kunt inzetten.

De Stichting Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid komt op voor de belangen van ME/CVS-patiënten op het gebied van werk, onderwijs, arbeidsongeschiktheid en uitkeringen. De Steungroep wil het bestuur uitbreiden van drie tot vijf leden, waarbij we de aandachtsvelden en rollen in onderling overleg verdelen. Het bestuur wordt ondersteund door een beleidsmedewerker en twee bestuursadviseurs.

 De aandachtsvelden voor het bestuur van de Steungroep zijn:

 • School, werk en sociale zekerheid bij arbeidsongeschiktheid (re-integratie en loondoorbetaling bij ziekte, Ziektewet, WIA, Wajong). Het zwaartepunt ligt op de beoordeling door bedrijfs- en UWV-artsen (keuringen) en andere instanties.
 • Overleggen met UWV, (organisaties van) bedrijfs- en verzekeringsartsen en werkgevers.
 • Tegengaan van vooroordelen en misverstanden over ME/CVS.
 • Bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS en volgen van (internationaal) wetenschappelijk onderzoek.
 • Lobbyen bij de politiek en relevante organisaties gericht op de verbetering van de positie van ME/CVS-patiënten.
 • Samenwerking met collega-patiëntenorganisaties en organisaties van relevante beroepsbeoefenaren op (para-)medisch en juridisch gebied.
 • Vrijwilligersbeleid, fondsenwerving en donateursbeleid.

Vaardigheden en kwaliteiten

Van kandidaten vragen wij:

 • Ervaring met ME/CVS of een andere chronische ziekte als patiënt of betrokkene bij een patiënt  en in staat die ervaring in een breder perspectief te plaatsen.
 • Affiniteit met een of meerdere van bovengenoemde aandachtsvelden.
 • Bereidheid om zich in te werken op het werkterrein van de Steungroep.
 • Bestuurlijke kwaliteiten die toepasbaar zijn in een vrijwilligersorganisatie.

Interessant of leuk aan deze vacature

De Steungroep is een inspirerende groep vrijwilligers die tijdens haar ruim 25-jarig bestaan een degelijke reputatie heeft opgebouwd. De Steungroep heeft al veel bijgedragen aan de verbetering van de positie van ME/CVS-patiënten. De Steungroep is een landelijke organisatie. Het kantoor is gevestigd in Groningen. Bestuursleden kunnen de werkzaamheden grotendeels vanuit huis doen; bestuursvergadering worden digitaal of gecombineerd digitaal/op locatie, gehouden. Wij zijn gewend om rekening te houden met beperkingen als gevolg van ME/CVS of van andere aandoeningen.

Extra informatie

Bent u geïnteresseerd in een rol in het bestuur of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Betsy van Oortmarssen. We bespreken graag met u hoe uw specifieke expertise en interesse ingezet kunnen worden.

Vrijwilligerswerk, Thuiswerk mogelijk
scholing
Voor onbepaalde tijd
minimaal 3 uur, maximaal 12 uur
Ja
Kantoor Steungroep in de stad Groningen, of op afstand vanuit huis

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Betsy van Oortmarssen
info@steungroep.nl
0505492906
Mobiel: 0613767564

Informatie over de organisatie

Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid
Gorechtkade 2
9713 CA Groningen
Website: http://www.steungroep.nl

Doelstelling organisatie

De Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid is een vrijwilligersorganisatie die mensen met ME/CVS ondersteunt bij problemen met werk, arbeidsongeschiktheid, uitkeringen, voorzieningen en onderwijs. Dat ... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

De Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid geeft informatie en advies aan mensen met ME/CVS over: werk, school en studie uitkeringen zoals WIA, Wajong, WAO, WAZ, WWB ziekteverzuim en re-integ... Lees meer

Terug naar vacatureoverzicht