Verbindt mensen en ideeën

Dier-sociaal medewerker

Organisatie: Dierenbescherming | Vacature nr: 10715

iedereen
dierenverzorging, informatie- en advieswerk, voorlichting
in overleg
minimaal 1 uur, maximaal 40 uur
scholing, vrijwilligerscontract, reiskosten
Op locatie

Taken en werkzaamheden

Om onze preventieve activiteiten op het gebied van dierenwelzijn nog meer betekenis te kunnen geven zijn we bij de Dierenbescherming in het hele land op zoek naar vrijwilligers voor de functie van dier-sociaal medewerker. Als dier-sociaal medewerker reageer je op hulpvragen van particulieren of van sociale hulpverleners namens particulieren, die ondersteuning nodig hebben bij de zorg van hun huisdier(en). Je biedt een hulpverleningstraject aan, dat kan bestaan uit het geven van adviezen tot het ter plaatse ondersteunen en begeleiden van de hulpvrager voor een langere periode. Door deze aanpak streef je er naar om verstoord dierenwelzijn te verminderen of te voorkomen en de situatie voor zowel dier als mens te verbeteren. Omdat het werk van een dier-sociaal medewerker geen solo-activiteit is, zoek je altijd samenwerking met andere hulpverleningsinstanties en werk je ook actief aan de instandhouding van dit netwerk.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Je hebt een ondernemende en sociale instelling.
  • Je staat uiteraard achter de standpunten van de Dierenbescherming en hebt dierenwelzijn hoog in het vaandel staan.
  • Jouw nuchtere kijk op situaties helpt je om zowel voor dier als mens de juiste oplossing te vinden.
  • Je bent tactisch ingesteld en je kunt heel goed zelfstandig werken.
  • Je bent communicatief sterk, niet alleen mondeling maar ook schriftelijk.
  • Je beschikt over een MBO+ denk-– en werkniveau en uiteraard bezit je kennis over (huis)dieren of bent bereid je hierin verder te scholen.
  • Daarnaast is het belangrijk dat je kennis hebt van het sociaal domein in de gemeente waar je aan de slag gaat of bereid bent je actief hierin te verdiepen.
  • Tot slot: je bent flexibel ingesteld. 

Interessant of leuk aan deze vacature

De Dierenbescherming biedt jou de mogelijkheid om iets voor dieren te doen die jouw hulp hard nodig hebben. Je wordt goed ingewerkt en begeleid door een coördinator preventie in jouw regio en krijgt volop de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen door middel van trainingen die door de Dierenbescherming worden georganiseerd. Een aantal trainingen is verplicht om te volgen. Je reiskosten worden vergoed à € 0,19 per kilometer.

Extra informatie

Kwaliteit is voor ons belangrijk. Daarom volgen wij een professioneel wervings- en selectieproces. Graag ontvangen we je schriftelijke sollicitatie met een heldere argumentatie per e-mail naar ike.post@dierenbescherming.nl o.v.v. Sollicitatie dier-sociaal medewerker.
Naar aanleiding van je reactie wordt er gekeken of er een selectiegesprek zal plaatsvinden. Uiteraard verneem je dit zo spoedig mogelijk van ons. Voor aanvang van de werkzaamheden dient er een vrijwilligersovereenkomst te worden getekend, waarin rechten en plichten duidelijk vastgelegd zijn.
Voor het uitvoeren van deze functie moet de kandidaat voor het tekenen van de vrijwilligersovereenkomst tevens een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen overhandigen

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?


Informatie over de organisatie

Dierenbescherming
Kuipersdijk 11
7381 AX Klarenbeek
Website: http://www.dierenbescherming.nl


Contactpersoon vacature

Naam: Ike Post
E-mail: ike.post@dierenbescherming.nl
Telefoon: 0888113550
Mobiel: 0653846647
Bereikbaar: Tijdens kantooruren

Terug naar vacatureoverzicht