Verbindt mensen en ideeën

Online Hulpverleners (m/v)

Organisatie: Rode Kruis | Vacature nr: 11355

iedereen
computer, website, ICT, hulpverlening en verzorging, informatie- en advieswerk
in overleg
WA-verzekering, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, reiskosten
Groningen

Taken en werkzaamheden

Heb jij passie voor humanitaire hulpverlening? Dan wil jij het Rode Kruis vast helpen met "online" hulpverlening bij rampen en bij grote evenementen.
De vrijwilligers Online hulpverlening van het Team Informatie Management (TIM) zijn de ogen en oren van onze organisatie voor het signaleren van noodsituaties in de samenleving.
TIM signaleert actuele incidenten waarbij Rode Kruis hulpverlening van toepassing zou kunnen zijn en informeert de crisiscoördinator noodhulp van het Rode Kruis met real-time beeldvorming over de situatie via online omgevingsanalyse en netcentrische informatiemanagement.

Vaardigheden en kwaliteiten

Ter aanvulling van het bestaande Team Informatie Management zoeken wij vrijwilligers die vaardig zijn met Social Media, assertief en het liefst beschikken over enige basiskennis van de noodhulpverlening van het Rode Kruis in Nederland.

Interessant of leuk aan deze vacature

Bij rampen en grote ongevallen spelen Social Media een grote rol. Met alle online beschikbare informatie is het mogelijk om razendsnel heel veel nuttige informatie te verzamelen over wat er precies aan de hand is en bestaande hulpvraag en hulpaanbod van en voor getroffenen in kaart te brengen. Deze informatie wordt verzameld door het Rode Kruis Team Informatie Management en is van essentieel belang voor de besluitvorming van onze crisiscoördinatoren; om tijdig en geschikt hulp kunnen bieden.
Daarnaast helpt het Rode Kruis ook online: Getroffenen van een grote calamiteit kunnen hulp nodig hebben, andere betrokken burgers kunnen ongerust zijn of vragen hebben over de risico's of gevolgen van wat er gebeurt. In sommige situaties helpt het Rode Kruis door het openstellen van de website contactherstel www.ikbenveilig.nl, door geverifieerde informatie te delen, vragen van burgers en getroffenen te beantwoorden en handelingsperspectieven aan te bieden. Bij rampen, bij extreme weersomstandigheden, bij grote evenementen.

Extra informatie

We bieden je de voldoening om een cruciale rol te spelen in de noodhulpverlening van het Rode Kruis. Daarnaast bieden we iedereen een EHBO opleiding en andere taakspecifieke cursussen aan, en worden eventuele reiskosten vergoed. Een selectie- en een opleidingstraject horen bij de intakeprocedure.
Je werkt vanuit thuis, met je eigen apparatuur, gemiddeld 1 dagdeel per week voor tenminste 1 jaar lang. Daarnaast volg je indien van toepassing noodzakelijke opleidingen, en ben je maximaal 2x per jaar aanwezig bij een landelijke teambijeenkomst voor overleg, inspiratie en training.
Doe je mee? Vul dan graag dit inschrijfformulier in. Heb je nog vragen? Bel, app of mail Wouter Bijlsma op 06-10928409 of wbijlsma@redcross.nl. Alvast bedankt!

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?


Informatie over de organisatie

Rode Kruis
Atoomweg 2b
9743 AK Groningen
Website: https://www.rodekruis.nl/groningen/


Contactpersoon vacature

E-mail: helpdeskgroningen@rodekruis.nl
Telefoon: 0505751999
Bereikbaar: maandag en donderdag 9.00 - 13.00 uur

Terug naar vacatureoverzicht