Verbindt mensen en ideeën

20 jaar vrijwilligerswerk op Selwerderhof

Vandaag precies 20 jaar geleden opende het theehuis op het Selwerderhof de deuren. Sindsdien is het theehuis 365 dagen per jaar open geweest en een groep van 40 vrijwilligers heeft dat mogelijk gemaakt.

Het theehuis is er voor mensen die de begraafplaats bezoeken en even bij willen komen of willen praten. Volgens vrijwilliger Yvonne Morselt is het Theehuis een warme ontmoetingsplaats geworden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, zonder dat ze hoeven uit te leggen waarom ze verdrietig zijn. “We willen dat de mensen zich gesteund voelen als ze weer naar huis gaan.” Met het Theehuis ontstond de Stichting Accolade, het accolade teken staat voor verbinding, een verbinding tussen leven en dood.

Veel vrijwilligers zijn ontzettend trouw, er zijn zelfs verschillende vrijwilligers die al meer dan tien jaar bij het theehuis werken. Uitvaartverzorger en oprichtster van het theehuis Nellian Dijkema vertelt dat om de verbinding tussen de vrijwilligers sterk te houden ze elkaar jaar een vrijwilligersuitstapje en een nieuwjaarsreceptie en workshops organiseren.

Het Selwerderhof is een natuurgebied van vijftig hectare en het Theehuis staat dus op een prachtige plek, een paradijs voor vogels waar ook herten, eekhoorns en vleermuizen zijn te vinden.

Delen of printen?

Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

Link050 is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-17.00 uur, vrijdag van 10.00-13.00 uur. Maandag- en vrijdagmiddag zijn we wel telefonisch bereikbaar. Het heeft onze voorkeur als je van tevoren een afspraak maakt.