Verbindt mensen en ideeën

Vrijwillige besturen

Op deze pagina vind je nuttige links naar informatie die interessant kan zijn voor vrijwillige besturen.

Regelingen

  • WBTR: Over de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen-  die ruim een jaar geleden in werking trad,  is veel informatie te vinden. Op de website van link050 vind je informatie en een PowerPointpresentatie van workshop gegeven door IVBB. Moet je voor je vereniging de WBTR nog regelen of richt je een nieuwe stichting/vereniging op dan is er een 10-stappenplan die je kan helpen hierbij. Op de website van link050 kan je je daarvoor aanmelden en krijg je bovendien 50% korting.
  • Gemeentelijke vrijwilligersverzekering: Op de website van de gemeente Groningen kan je terugvinden wat onder de gemeentelijke vrijwilligersverzekering valt.
  • Bestuurlijke Aansprakelijkheidsverzekering: Wil je meer advies over bestuurdersaansprakelijkheid (die overigens ook onder de gemeentelijke vrijwilligersverzekering valt) dan is hier een advies van de Rabobank.

Vertrouwenspersoon

Het is tegenwoordig wenselijk om bij grotere verenigingen een vertrouwenspersoon aan te stellen. Meer informatie kan je hier vinden.

Tips en Trics voor besturen

Op de website socialevraagstukken.nl staat een prettig leesbaar en kernachtig samengevat artikel met een aantal tips en trucs voor besturen.

Een bloeiende vereniging besturen

De KNVB heeft een paar leuke filmpjes  gemaakt over het functioneren van een bestuur die zeker ook voor besturen van niet-sportverenigingen interessant en verhelderend zijn:

Het landelijk Platform NOV over Vrijwillig besturen

Het NOV, Platform Vrijwillige Inzet is een website helemaal gewijd aan vrijwilligerswerk en wat daarbij komt kijken, met blogs, informatie, actuele zaken. Ook is er een pagina gewijd aan vrijwillige besturen.

Coaching voor sportclubs

  • De KNVB biedt bestuurscoaching aan op locatie omdat, zeggen ze, er een duidelijk verband is tussen een succesvol bestuursteam en een succesvolle vereniging.
  • Zit je als sportclub met een probleem – welke dan ook – dan kan je terecht bij een vraag en antwoordwebsite.
  • Bij het Huis voor de Sport Groningen kan je terecht voor allerlei vragen (beleid, personeelszaken, regelgeving, ledenwerving etc.).

 

 

 Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

Link050 is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-17.00 uur, vrijdag van 10.00-13.00 uur. Maandag- en vrijdagmiddag zijn we wel telefonisch bereikbaar. Het heeft onze voorkeur als je van tevoren een afspraak maakt.