Verbindt mensen en ideeën

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Als bedrijf kun je je bezighouden met activiteiten waardoor je bijdraagt aan de leefbaarheid van de lokale samenleving, oftewel Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Door de vrijwillige inzet van medewerkers of het beschikbaar stellen van faciliteiten, netwerken, materiaal, kennis en kunde kan je bedrijf zich inzetten voor een vrijwilligersorganisatie of een project dat je samen met anderen opzet.

MBO vormen

Een bedrijf of afdeling kan een dag of een dagdeel helpen bij een grote klus voor een vrijwilligersorganisatie tijdens het jaarlijkse teamuitje. Zo kunnen medewerkers het clubhuis van de plaatselijke voetbalclub opknappen of een dagje uit organiseren voor de bewoners van een verzorgingshuis. Bijvoorbeeld NLdoet. Maar het is ook mogelijk om faciliteiten (accommodatie, vervoersmiddelen) of materiaal (computers, meubilair, bouwmaterialen) aan te bieden, of kennis over te dragen.

Waarom kiezen voor MBO?

Omzet en winst zijn niet de enige pijlers onder een gezonde bedrijfsvoering. Je hebt als ondernemer ook belang bij een gezonde (sociale) omgeving. En daar levert MBO een bijdrage aan. Daarnaast draagt MBO bij aan een positief imago van je bedrijf, en aan het vergroten van je netwerk. En er is ook winst in menselijke zin, want het is goed voor de onderlinge communicatie en teamgeest, en bevordert trots en ontwikkeling van talenten en competenties onder individuele medewerkers. En bovenal: maatschappelijke activiteiten zijn leuk en inspirerend!

Groningse Uitdaging

Als ondernemer kan je een bijdrage leveren om een (vrijwilligers) organisatie op weg te helpen. Op die manier kan je een mooie bijdrage leveren aan de samenleving en de leefbaarheid van de stad Groningen. Stel je kennis, netwerk of faciliteiten beschikbaar aan bijvoorbeeld een vrijwilligersorganisatie of een  buurtproject. Dit biedt nieuwe kansen voor de organisatie.  De Groningse Uitdaging kan hier een bemiddelende rol in spelen.

Momenteel is de Groningse Uitdaging op zoek naar een nieuwe coordinator, tot die tijd zal er geen spreekuur bij link050 plaats vinden.Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

De locatie van link050 is in verband met de Corona maatregelen alleen op afspraak te bezoeken. U kunt een afspraak maken via mail (bij voorkeur) of telefoon (maandag 13.00-17.00, dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur).