Veel gestelde vragen organisaties

Welke organisaties mogen met vrijwilligers werken title

Vrijwilligerswerk is werk dat je onbetaald en onverplicht doet, voor anderen of voor de samenleving. Als je als organisatie met vrijwilligers wil werken mag geen winstoogmerk hebben (geen vennootschapsbelasting betalen). Het werk kost de arbeidsmarkt geen banen en komt niet in de plaats van een betaalde baan. Het zijn verenigingen, stichtingen of bewonersinitiatieven. Wil je meer informatie hierover lezen kijk dan op de website van de belastingdienst.

Zijn er kosten verbonden aan de diensten van link050 title

Link050 wordt gesubsidieerd door de gemeente Groningen. Hierdoor kunnen wij onze diensten en vacaturebank gratis aanbieden.

Hoe zit het met de vrijwilligersvergoeding? title

Als organisatie kan je de vrijwilligers een vergoeding betalen. De organisatie is niet verplicht dit te doen en het is vaak afhankelijk van hun financiële mogelijkheden. Aan het betalen van vrijwilligersvergoedingen zijn maximum bedragen vastgesteld. Lees meer.

Hoe zijn vrijwilligers verzekerd als ze bij mijn organisatie komen werken title

Jouw organisatie en je vrijwilligers zijn automatisch verzekerd  via de collectieve vrijwilligersverzekering van de gemeente Groningen.

Meer informatie hierover kan je vinden op de website van de gemeente Groningen.

De gemeente Groningen heeft zijn vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer. Meer informatie hierover vind je op de website van Centraal Beheer.

Kan ik hulp krijgen bij het gebruik van de vacaturebank title

De medewerkers van link050 willen je graag helpen bij het gebruiken van de vacaturebank, bijvoorbeeld om een account aan te maken of een vacature te plaatsen. Neem gerust contact met ons op.

Verstrekt link050 ook zelf subsidies title

Link050 verstrekt geen subsidies. Wij hebben wel een medewerker die samen met jouw organisatie kan kijken bij welke fondsen -of subsidieverstrekkers je een verzoek zou kunnen indienen.  Link050 beheert wel het Fonds Goed Idee namens de gemeente Groningen. Dit is een fonds gericht op kinderen en jongeren die opgroeien met een krappe beurs. Lees meer.

Kunnen jullie de vacatures extra promoten title

We kunnen de vacature plaatsen in onze maandelijkse top 10, tonen in onze etalage of opnemen in onze advertenties in de (digitale) krant de ‘Groninger Gezinsbode’.
Wil je hier meer informatie over hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe stel ik een aantrekkelijke vacature op title

Met een vacature wil je graag vrijwilligers aanspreken. Je biedt geen salaris om vrijwilligers mee aan te trekken, maar gelukkig zijn er ook andere factoren die voor motivatie kunnen zorgen. Neem dat als uitgangspunt voor je vacature. Begin eens bij jezelf. Wat zou voor jou de reden zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen? Gezelligheid? Ergens bij horen? Ervaring op doen?
Voor tips voor het opstellen van een pakkende vacaturetekst: Lees meer

 

Hoe lang blijft een vacature online staan title

Een vacature blijft online staan tot de organisatie deze zelf offline zet. De beheerder van het account moet inloggen en de vacature(s) handmatig offline halen als deze is vervuld of meer van actueel is.
Dat betekent dat de vacature niet meer zichtbaar is op de website maar wel blijft bestaan onder het account van de organisatie.
De medewerkers van link050 kunnen de vacature ook op verzoek van de organisatie offline halen. Om ons bestand actueel te houden controleren wij ook elk half jaar of de vacatures nog actueel zijn.

Ik ben mijn inlog voor de vacaturebank vergeten title

Als je niet meer kan inloggen als organisatie omdat je het wachtwoord bent vergeten, kan je altijd een nieuw wachtwoord aanvragen. Het systeem stuurt een link met een tijdelijke wachtwoord naar het e-mailadres dat bij ons bekend is. De link is dan 24-uur geldig om in te kunnen loggen en dan kan je zelf een nieuw wachtwoord aan te kunnen maken.
Weet je niet meer met welke e-mailadres je het account beheert, dan kan je deze opvragen door contact met ons op te nemen.

Komt mijn organisatie ook in aanmerking voor het gratis aanvragen van een VOG title

Als vrijwilligersorganisatie kan je vrijwilligers vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen bij aanvang van het werk. Vaak geldt dit voor organisaties die werken met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen, geld of goederen. Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat zijn/haar gedrag uit het verleden geen bezwaar oplevert voor het te verrichten werk.  Voor diverse organisaties is het mogelijk om de VOG gratis aan te vragen voor hun vrijwilligers.  Lees meer

 

Hoe stel ik goed vrijwilligersbeleid op title

Als organisatie is het essentieel om een goed vrijwilligersbeleid te hebben. Een organisatie die een duidelijk vrijwilligersbeleid voert, laat zien dat er is nagedacht over de plaats en betekenis van vrijwilligers binnen de organisatie. Lees meer

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen title

Nieuwe ontwikkelingen rondom vrijwilligerswerk kan je altijd terugvinden op onze website bij ‘ nieuws’. Ook is het raadzaam om je te abonneren op onze nieuwsbrief voor organisatie. Aanmelding kan door een mailtje te sturen naar info@link050.nl Daarnaast kan je als organisatie altijd een van onze adviseurs raadplegen voor een persoonlijk gesprek.

Hoe kom ik in contact met andere vrijwilligersorganisaties title

Om in contact te komen met andere vrijwilligersorganisaties kan je onze website in de gaten houden voor de bijeenkomsten die we organiseren. Voorbeelden hiervan zijn: de maatjesbijeenkomst voor vrijwilligers coördinatoren en het besturenfestival.
Daarnaast kan je binnenlopen bij een ander organisatie of bij wijkmarkten en daar het contact opzoeken. In onze vacaturebank staan bij de vacatures vaak de gegevens van de vrijwilligers coördinatoren van betreffende organisatie. Je bent vrij om onderling contacten te leggen. Wil je graag hulp van ons hierbij hebben neem dan gerust contact met ons op.