Verbindt mensen en ideeën

Vrijwilligersvergoeding

Vrijwilligersvergoeding

Een vrijwilligersvergoeding is een betaling voor vrijwilligerswerk. Of een organisatie een vergoeding biedt, is afhankelijk van hun financiële mogelijkheden. Volgens de belastingdienst mag een vrijwilligersvergoeding voor iemand vanaf 21 jaar oud maximaal 5 euro per uur zijn. De maximum vergoeding per maand is 190 euro en per jaar is 1.900 euro. Als de vergoeding binnen deze grenzen valt, is deze onbelast. Als de vergoeding hoger is dan de maximum bedragen, moet deze wel worden opgegeven bij de inkomstenbelasting. (Binnen deze maximum bedragen vallen ook onkostenvergoeding en vergoedingen in natura zoals cadeautjes.) Ook als je bij verschillende organisaties vrijwilligerswerk doet, moet je de totale vergoeding opgeven als deze hoger is dan de maximum vergoeding. Als je een bijstandsuitkering hebt, kan de hoogte van de uitkering veranderen als de vrijwilligersvergoeding hoger is dan de maximum vergoeding. Als je jonger dan 27 jaar bent dan kan je vrijwilligersvergoeding (ook als die lager is dan de maximum vergoeding) wel gevolgen hebben voor de hoogte van je uitkering.

Wil je meer weten over de wet- en regelgeving omtrent de vrijwilligersvergoeding klik dan op onderstaande links.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/werken/werken-als-vrijwilliger/vrijwilligersvergoedingen/

https://vrijwilligerswerk.nl/themas/wettenenregels/dossiers/vrijwilligersvergoedingen/default.aspx#verg3Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

Link050 is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-17.00 uur, vrijdag van 10.00-13.00 uur. Maandag- en vrijdagmiddag zijn we wel telefonisch bereikbaar. Het heeft onze voorkeur als je van tevoren een afspraak maakt.