Participatiebanen algemene informatie

Heb je een bijstandsuitkering en is betaald werk nu nog niet mogelijk? Met een participatiebaan doe je werkervaring op met behoud van uitkering. In onze vacaturebank kan je participatiebanen uitzoeken door te filteren op participatiebaan, maar je mag ook zelf een organisatie zoeken waar je zou willen werken.

Waaraan moet je voldoen?

Je krijgt een volledige bijstandsuitkering en je bent 27 jaar of ouder. In een participatiebaan werk je 16 tot 32 uur voor maximaal twee jaar.  Je doet niet gelijktijdig mee met een ander traject om aan werk te komen.

Voordelen participatiebaan

In een participatiebaan kan je je in je eigen tempo ontwikkelen en ontdekken welk werk bij je past. Je krijgt elk half jaar € 800,00 premie uitbetaald.  Je behoudt je uitkering, je krijgt begeleiding en je kunt eventueel overstappen naar een andere participatiebaan.

Zoek een passende participatiebaan

Er zijn heel diverse participatiebanen in Groningen te vinden.  Zoek hier een participatiebaan die bij jou past.
Heb je wat tips of hulp nodig bij het vinden van een geschikte participatiebaan? Mail dan naar participatiebaan@link050.nl of kom langs bij link050.

Participatiebaan aanbieden als organisatie

Wil jouw organisatie ook starten met participatiebanen? Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Groningen: participatiebanen@groningen.nl