Verbindt mensen en ideeën

Vrijwilligersbeleid

Een organisatie die met vrijwilligers werkt, moet van alle markten thuis zijn. Een gezond financieel beleid, anticiperen op wet- en regelgeving, vrijwilligers aansturen en nieuwe vrijwilligers werven zijn daar maar enkele voorbeelden van. En al deze zaken worden opgepakt door mensen die vaak niet zijn opgeleid voor de rol die ze vervullen. Een goed vrijwilligersbeleid kan je hier in handvatten bieden. In het vrijwilligersbeleid beschrijf je hoe je met vrijwilligers omgaat om de organisatiedoeleinden te behalen, maar ook wat de rechten, plichten en verwachtingen van de vrijwilliger zijn. Dat geeft de vrijwilliger én de organisatie houvast.

Het NOV (landelijk platform vrijwillige inzet) heeft op zijn website uitgebreide informatie staan met betrekking tot vrijwilligersbeleid en -management. Je kan hier van alles vinden zoals handboeken, voorbeelden, vraag en deel en nieuwsberichten.

Daarnaast heeft Pep Den Haag een e-book ontwikkeld over vrijwilligersbeleid. Deze is hier gratis in te zien.Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

Link050 is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-17.00 uur, vrijdag van 10.00-13.00 uur. Maandag- en vrijdagmiddag zijn we wel telefonisch bereikbaar. Het heeft onze voorkeur als je van tevoren een afspraak maakt.