Fonds Goed Idee

Wat is Fonds Goed Idee

Fonds Goed Idee is een fonds dat initiatieven financieel ondersteunt, die georganiseerd worden door inwoners, buurtinitiatieven en/of (non profit) organisaties uit de gemeente Groningen. Met het doel om voor kinderen/jongeren in hun wijk of buurt een activiteit en/of project te organiseren. Deze goede ideeën zijn vooral gericht op kinderen/ jongeren die opgroeien in een thuissituatie waar men moet rondkomen met weinig geld. Het idee of initiatief kan van alles zijn, van workshops tot inzameling van kleding of nog veel meer. De gemeente Groningen heeft link050 gevraagd dit fonds te beheren en de aanvragen te beoordelen. Heb je een idee of initiatief? We zien graag je aanmelding tegemoet. Indien je idee/initiatief meer geld nodig heeft, dan dat Fonds Goed Idee kan bieden, dan kunnen we ook meedenken over andere fondsen die je zou kunnen benaderen.

Waar moet jouw idee/initiatief aan voldoen

Tijdens de uitvoering van je idee/initiatief, betrek je voornamelijk kinderen/jongeren die opgroeien met een smalle beurs. Het geld mag niet gebruikt worden voor loonkosten of vrijwilligerskosten. Na afloop of tijdens de uitvoering laat je zien hoe je idee/initiatief is uitgevoerd. Dat mag middels foto’s, filmpjes of via social media etc. Ook vragen we een financieel overzicht van je (verwachte) uitgaven en de verantwoording achteraf.

Hoe dien je een aanvraag in?

Vul het aanvraagformulier van  Fonds Goed Idee in en verstuur het naar info@fondsgoedidee.nl of maak een afspraak  bij link050 aan de Herestraat 100, Groningen. Dan vullen we het samen met je in. Het vrijwilligers bestuur van Fonds Goed Idee beoordeelt of jouw idee/initiatief in aanmerking komt voor een bijdrage. De vrijwillige bestuursleden kunnen je ook ondersteunen en adviseren m.b.t. je aanvraag. Stuur minimaal zes weken voor de uitvoering het plan naar ons toe. Het bestuur komt 1 keer in de vier weken bij elkaar om de aanvragen te beoordelen. Je kan een financiële bijdrage aanvragen van maximaal € 1500,00 per idee/initiatief.