Van tuin tot tafel, het bewaren en verwerken van oogst

Van tuin tot tafel, het bewaren en verwerken van oogst
Cursusdata
vr. 12 september 2025 09.30 tot 11.00
Locatie Doopsgezinde Kerk (Mennohuis Lokaal 1 (dichtst bij trap)), Oude Boteringestraat 33
Type & beschikbaarheid Cursus - 5 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Buurtinitiatief

Over de Cursus

Eind zomer/ begin herfst is het seizoen om te oogsten. Vaak zijn veel groenten en fruit tegelijk klaar en hoe kun je oogst dan zo lang mogelijk bewaren? Deze cursus bestaat uit drie lessen. We gaan het hebben over hoe oogst het beste bewaard kan worden en welke methoden er zijn om groenten, kruiden en fruit te bewerken zodat ze langer houdbaar blijven. Fermenteren, inmaken, wecken, ontsappen, drogen en invriezen zullen onder anderen aan bod komen en je leert welke materialen je nodig hebt per methode.Deze cursus is ook leuk om te volgen als je geen eigen oogst hebt bent maar wel geïnteresseerd bent in het verwerken van voedsel zoals wecken en fermenteren.

Extra informatie

Deze cursus wordt aangeboden door de Volksuniversiteit Groningen

Over de trainer

Hallo, Ik ben Lisanne Elzes. Met jarenlange ervaring in het mbo-onderwijs deel ik graag nu mijn kennis bij de Volksuniversiteit over tuinieren en het verwerken van oogst met jou. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin en ben ik veel te vinden in onze eetbare tuin.