Vertrouwenscontactpersoon
De meeste mensen doen hun vrijwilligerswerk met plezier. Toch kun je situaties meemaken die vervelend of onveilig aanvoelen. Misschien maakt een collega steeds ‘grappige’ opmerkingen die jij als kwetsend ervaart. Of je krijgt opmerkingen over je uiterlijk of afkomst, of wordt buitengesloten of gepest. Dit soort gedrag noemen we ongewenste omgangsvormen. Het kan helpen om met je vrijwilligerscoördinator te praten. Dit is helaas niet altijd mogelijk. Misschien is er geen coördinator, is die persoon zelf betrokken, of ben je bang voor de gevolgen van je melding.
Ben je vrijwilliger of heb je een participatiebaan in de gemeente Groningen, en heb je te maken (gehad) met ongewenste omgangsvormen, zoals seksueel grensoverschrijdend gedrag, pesten of intimidatie? In dat geval kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon van link050. Bij haar kun je in alle vertrouwelijkheid je verhaal kwijt, vragen stellen of zorgen delen. Zij luistert naar je en neemt je serieus. Als je dat wilt, zoekt ze samen met jou naar wat jou helpt in jou situatie. Zonder jouw toestemming onderneemt zij geen actie.
Wat doet een vertrouwenscontactpersoon?
- Luistert zonder oordeel naar jouw verhaal.
- Bespreekt met jou wat je wilt of kunt doen.
- Verwijst, indien nodig, door naar professionele hulpverlening of instanties.
- Neemt geen standpunt in en is geen bemiddelaar of juridisch adviseur.
Het kan zijn, dat jouw ervaring meer vraagt dan alleen een gesprek met een vertrouwenscontactpersoon. Wij hebben dan de mogelijkheid een vertrouwenspersoon in te schakelen.
Je kan onze vertrouwenscontactpersonen Heleen en Jeanine bereiken via 050 – 3051900 of info@link050.nl.