Vrijwilligersmarkt bij link050

Link050 heeft kortgeleden samen met MAZ (Migranten aan Zet) een vrijwilligersmarkt georganiseerd. Zo’n 50 mensen kwamen op bezoek bij link050 in de oude Ebbingestraat 55 en 59. Sommigen deden mee aan de workshops van Ontwikkellink, anderen kwamen langs om te kijken of vrijwilligerswerk wat voor hen was. De “Welk type vrijwilliger ben ik?” gaf hun hopelijk een antwoord daarop. Ook (startende) organisaties waren geïnteresseerd in wat link050 voor hun kon betekenen. Van de  deelnemende organisaties ( oa. Humanitas, Draadkracht, Mamamini, WIJ en verschillende anderen) hoorden we ook positieve geluiden over de markt.  Niet alleen omdat ze op deze manier met vrijwilligers konden kennismaken (het zijn er nooit genoeg) ook omdat de organisaties elkaar hier tegenkwamen en onderling ervaringen konden uitwisselen. “Hoe doe jij dat … “

Carine Bloemhoff, (Wethouder van Werk&Participatie en Arbeidsmarktbeleid) kwam even langs en ging onder andere in gesprek met Mamamini. “Zijn er vrijwilligers die uitstromen naar betaald werk?” was haar vraag aan Mamamini. Het is een vraag die ook wel bij sommige vrijwilligers leeft. “Soms wel” was het antwoord van Mamamini. Maar soms creëren vrijwilligers hun eigen werk en daarbij kan link050 ook helpen. Tijdens de vrijwilligersmarkt kon je namelijk de workshop ‘Ondernemen voor dummies’ volgen met praktische adviezen van een enthousiaste cursusleider. De cursus “Filmen met de smartphone” leert je filmpjes te maken over je bedrijf  ( staat goed op LinkedIn). En dan was er ook nog de workshop ‘NLP’, een cursus die je kan leren hoe in te spelen op de wensen van je klant.

Petra Brouwer van MAZ was tevreden over de markt “Er waren zo’n 40 a 50 mensen, meer was natuurlijk heel fijn geweest maar de sfeer was goed, we hebben een aantal mensen kunnen helpen en dat was de opzet van de markt. We hopen in het komende halfjaar met het MAZ spreekuur de wijken in te gaan. Het is belangrijk dat we naar de mensen toe gaan en daar heb ik echt zin in.”