Interessant of leuk aan deze vacature

Als vrijwillig coördinator van de Topclub draag je bij aan het bestaan van een plek waar jongeren met autisme elkaar kunnen ontmoeten en samen dingen kunnen ondernemen, maar bovenal gewoon zichzelf kunnen zijn.
Je werkt zelfstandig samen met de andere vrijwilligers. Het is jullie project, en jullie inzicht in wat nodig is en hoe dit het beste kan worden vormgegeven is leidend. De projectcoördinator van Humanitas is op de achtergrond aanwezig om te helpen met praktische zaken en om mee te denken wanneer jullie er zelf niet uitkomen.

Taken en werkzaamheden

De Topclubs van Humanitas zijn clubs voor jongeren en jongvolwassenen met een vorm van autisme. Ze komen eens per maand samen op een zaterdagavond, onder begeleiding van een vaste groep vrijwilligers, en kunnen zo in een vertrouwde omgeving leeftijdsgenoten ontmoeten. Om dit te kunnen blijven faciliteren, zijn we op zoek naar nieuwe Topclubvrijwilligers.

Als Topclubvrijwilliger maak je samen met je collega-vrijwilligers, en in overleg met de deelnemers, een planning voor de bijeenkomsten. Gaan jullie samen bordspellen spelen, een pubquiz doen, poolen, of misschien wel een creatieve activiteit? Je schept duidelijke kaders wat betreft begintijd, eindtijd en wat er verder van deelnemers (en/of hun ouders wordt verwacht), om duidelijkheid, voorspelbaarheid en daarmee veiligheid te bieden aan deelnemers. Wanneer deelnemers nieuw zijn, introduceer je ze bij de rest en houdt je een beetje in de gaten of ze kunnen wennen.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Je staat voldoende stevig in de schoenen om aan te kunnen sluiten bij wat de doelgroep nodig heeft.
  • Je bent flexibel en kan goed omgaan met veranderende omstandigheden.
  • Je bent organisatorisch sterk en raakt het overzicht niet snel kwijt.
  • Je haalt er voldoening uit om deze ontmoetingen tussen jongeren en jongvolwassenen met ASS mogelijk te maken.

Informatie over de vacature

Soort vacature Vrijwilligerswerk
Voorzieningen ongevallenverzekering, reiskosten, Verklaring Omtrent het Gedrag vereist
Tijdsduur Voor onbepaalde tijd
Uren per week minimaal 1 uur, maximaal 3 uur
Werktijden zelf in te delen? Nee
zaterdagavond
Locatie Humanitas Pand, soms in overleg op externe locaties

Informatie over de organisatie

Humanitas
Akerkhof ZZ 22
9711 JB Groningen
Website: http://www.humanitas.nl/groningen

Print