Verbindt mensen en ideeën

Onafhankelijke cliëntondersteuner Midden-Groningen

Zorgbelang Groningen | Vacature nr. 13353

Taken en werkzaamheden

Als vrijwillige onafhankelijk cliëntondersteuner (OCO) denk je mee met mensen die een vraag hebben op het gebied van de Wmo, rondom Jeugdhulp en de Participatiewet. Bijvoorbeeld wanneer ze hulp nodig hebben bij het huishouden, de opvoeding van hun kinderen of bij het vinden van werk.

Wat ga je doen?
Je helpt mensen bij het stellen van de juiste vragen aan de gemeente, zodat ze goede begeleiding en ondersteuning vinden. Ook help je mensen die het spannend vinden om gesprekken te voeren met de gemeente (via de Toegang, het Sociale Wijkteam of bij het Loket Werk en Inkomen). Dit doe je door samen met de inwoner het gesprek met de gemeente goed voor te bereiden en, als hij of zij dat wil, mee te gaan naar het gesprek.

Minimale opleidingsniveau: lbo/mavo/vmbo

Vaardigheden en kwaliteiten

Om je onafhankelijkheid te benadrukken, heb je een vrijwilligerscontract bij Zorgbelang Groningen. Ook krijg je van Zorgbelang een uitgebreide training. Deze zorgt ervoor dat je cliënten – ook inhoudelijk – goed kan begeleiden.

Interessant of leuk aan deze vacature

Ben jij het luisterend oor voor de zoekende inwoner? Luister jij naar iemands verhaal en kun je helpen om dat verhaal in een plan van aanpak te vertalen? En vind je dat de regie over iemands leven zoveel mogelijk bij diegene zelf moet blijven? Dan zoeken wij jou!

Extra informatie

Neem voor meer informatie contact op met Kirsten van Genne,

manager bij Zorgbelang Groningen.
Mail: k.vangenne@zorgbelang-groningen.nl
Telefoon: 06 464 38 668

Vrijwilligerswerk
vrijwilligerscontract, vrijwilligersvergoeding
Voor onbepaalde tijd
minimaal 5 uur, maximaal 32 uur
Nee
Sociaal Domein Midden-Groningen

Pagina delen of printen?

Reageren op deze vacature?

Contactpersoon

Kirsten van Genne
k.vangenne@zorgbelang-groningen.nl
0505713999

Informatie over de organisatie

Zorgbelang Groningen
Schweitzerlaan 4
9728 NP Groningen
Website: http://www.zorgbelang-groningen.nl

Doelstelling organisatie

Zorgbelang Groningen wil dat alle burgers voldoende zorg krijgen waar en wanneer zij die nodig hebben. Zorg van goede kwaliteit, die aansluit bij de wensen van de klant. Het woord ‘zorg' is voor... Lees meer

Belangrijkste activiteiten

Ondersteuning, Belangenbehartiging en beleidsbeïnvloeding, Kwaliteit zorgdragen, Keuzeondersteunende informatie, Klachtenopvang en patiëntenrechten.

Terug naar vacatureoverzicht